Vintern kommer – jippie!

MOTOR

Samtidigt som jag sitter och knåpar ihop den här texten viner vinden utanför fönstret. Det är storm, Ålandstrippen och årets sista gäddfiske i svärfars härliga snipa blåser bort. I Jämtland är det snöstorm. Det är bara att inse att vi går in den mörka, kalla vintern nu.

Men allt behöver ju inte vara bedrövelse bara för att snöslask och blixthalka blir vardag. Vintern är faktiskt också den roligaste tiden att köra bil. Du sitter inne i en varm skön kupé och njuter medan andra får frysa om nästippen där utanför. Dessutom kan man ju alltid hitta en halkig plätt att sladda lite på. Själv brukar jag försöka hitta någon stor och tom parkeringsplats när första halkan kommer – bara för att få in vinterkänslan med några sköna bredställ.

Huruvida nya Volvo C30 är en bra bil att sladda med ber vi att få återkomma till, men Robert Collin var i alla fall förtjust när han kom hem från Mallis efter första testet. Vad Robert tycker läser du på sidan 20 till 24.

Min kompis, bilmeken Micke, är en ljusfetischist. Han fullkomligt älskar extraljus. Härom veckan köpte han och hans fästmö Therese en begagnad Mondeo. Knappt hade katalysatorfläkten stannat förrän Micke hade kopplat in tre bamsiga extraljus på fronten. För Micke och er andra som vill lysa upp vintermörkret har vi i det här numret testat inte mindre än 15 lampor som kan avslöja älgen eller rådjuret innan olyckan är framme.

För er som ändå inte är övertygade om vinterns förträfflighet har vi fyra sidor fullspäckade med motorcyklar. De hetaste bågarna som kommer nästa år kan man drömma om ända till vårfloden.

Jonas Bladh, tf redaktör

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar