Skoda Karoq tar priset som Årets familjebil

Skoda Karoq utsedd till årets familjebil.
Skoda Karoq utsedd till årets familjebil.

Med knapp marginal tog Skoda Karoq hem priset som Årets familjebil, 2017.
– En bil vi kommer få se mycket av, säger Robert Collin, Aftonbladets motorjournalist som ingår i juryn.
Det var fjärde gången under drygt 20 år som Skoda vann

Priset Årets familjebil har delats ut av tidningen Motorföraren i drygt 20 år – och precis som namnet antyder handlar det om att vinnaren ska vara det bästa valet en familj kan göra.

”Bra familjebil”

Bland de tolv motorjournalisterna i Motorförarens jury röstade flest på Skoda Karoq, nykomling bland kompakta suvar. På andra plats hamnade Kia Optima Sportswagon PHEV. Tredje finalist var Skoda Kodiaq.

– Skoda Karoq är en kusin till Volkswagen T-Roc som Aftonbladet har skrivit om. Det är en en väldigt bra familjebil aningen större än Volkswagen golf. Räcker absolut till en familj med två vuxna och två barn, säger Robert Collin, Aftonbladets bilexpert och fortsätter:

– Finns med flera motorer. Från en mindre trecylindrig bensindriven, som väl passar bäst inne i stan till lite större diselmotorer och med fyrhjulsdrift om man vill,

Fjärde gången

Det juryn fastnade för var bland annat hög säkerhet, smarta lösningar och ett urval av motorer och utrustningsnivåer som gör att Karoq passar många olika familjer.

Och för fjärde gången sedan 1996 tar Skoda hem segern. 1996 utsågs Skoda Octavia, 2006 fick Skoda Roomster priset och 2013 var det Skoda Octavia combi.

Åtta fempoängare

I Euro NCAP:s senaste krocktest var Skoda Karoq en av åtta bilmodeller som fick högsta betyg, fem stjärnor.

Kriterierna för Årets Familjebil lyder att den ska vara praktisk, säker, ekonomisk, samt vara ett bra miljöval. Dessutom ska vinnaren börja säljas under året.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN