Teslachefen: Model 3 får 'Ludicrous speed'

1 av 13
MOTOR

En billigare Tesla behöver inte vara en långsam Tesla.

Det avslöjade företagets grundare och i ett twittermeddelande berättade han att även budgetbilen Model 3 får ”löjligt-läget” Ludicrous Speed.

Det går inte att förneka att amerikanska elbilstillverkaren Tesla lyckats bra med att skapa intresse kring sitt märke och sina produkter. Inför lanseringen av sin senaste modell, den nya instegsbilen Model 3, ringlade köerna långa utanför deras butiker – och utan att ens ha visat något hade man ”sålt” över 100 000 bilar.

Ska vara ”löjligt” snabb

Efter bara några dagar hade Tesla fått in handpenning på närmare 400 000 bilar – helt otroligt med tanke på att produktionsversionen av bilen kommer att visas först om ett år.

Och intresset lär vara fortsatt stort, inte minst på grund av Elon Musks senaste tweet.

Det var när han svarade ”självklart” på frågan om Model 3 kommer få finessen ”Ludicrous mode”.

För de som inte vet innebär finessen att Tesla-bilarna får just löjligt bra acceleration, tillräcklig för att genera en hel del sporbilar.

Så nu har spekulationerna dragit igång. Exakt hur snabb kommer Model 3 bli? Den är mindre än Model S, men att den skulle vara mer potent än sitt storasyskon är inte troligt.

Den nya modellen ska som sagt visas i produktionskostym under 2017 och börja levereras mot slutet av året. Prislappen kommer att vara på 35 000 dollar före subventioner i USA, återstår att se hur mycket bilen kommer att kosta här.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tesla

Elon Musk

Bilar