Här är Audis nya värsting-coupé

MOTOR

S7 börjar närma sig premiär – visas i Paris?

1 av 3 | Foto: Här kommer en värsting. Audi S7, muskulöst syskon till kommande A7, kan få premiär redan på Parissalongen i höst.

På Paris bilsalong i oktober kommer Audi att visa upp nya A7.

Men också värstingsyskonet S7 kan visas i Frankrike.

Nya spionbilder visar en S7 som närmar sig produktion.

Nya, stora Audi A7 har vi redan sett ett antal gånger, och kommer att få se i alla sin prakt när Parissalongen slår upp portarna i höst.

Men de senaste spionbilderna visar att även den välmatade S7 kan få begå premiär på fransk mark.

Bilbyggarna i Ingolstadt har jobbat hårt för att få S7:an i säljbart skick, och nu börjar en färdig bil komma allt närmare.

Mycket nytt på bilen

Den upphottade versionen av Audis fyra-dörrars coupé har, av bilderna att döma, utrustats med en rad saker som inte kommer att finnas på vanliga A7.

Bland det nya hittar vi större luftintag, rejälare hjul, större bromsar och fyra avgasrör. Allt skvallrar om en bil som är byggd för att ge massor av kraft och fart.

När det gäller motorer är förstås det mesta spekulationer. Men man kan räkna med att S7:an kommer att få Audis nya V10-motor på 580 hästar som toppmotor. Andra alternativ lär bli den nya V6:an på tre liter och V8:an på 4,2 liter.

Exakt hur det ser ut vet vi förhoppningsvis i början av oktober, och under tiden njuter vi av dessa bilder och drömmer om framtida fartmonster.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar