Efter läckan: Volvos S90-modell hyllas

I helgen läckte Volvos nya S90 ut på nätet – som modellbil.

Tillverkaren vägrar att kommentera om det är den nya modellen, men på olika forum och sajter hyllas bilen.

”Ta anteckningar Audi och Lexus, det är så här man designar en lyxbil”, är en kommentar om nya Volvo S90.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Bilderna som halkade ut på nätet var på en modellbil som var märkt med S90. Bilen påstås härstamma från en kinesisk tillverkare, och ska ge en tydlig bild på vad som komma skall. Det anger flera motortidningar och i helgen angav Auto motor & sport till Aftonbladet att de var övertygade om ”äktheten” på designen.

– Den är ganska sannolikt en modell av den kommande riktiga Volvo S90. Man kan se det på den långa motorhuven. S90 Bygger ju på samma tekniska plattform som XC90 som redan släppts, säger journalisten Pär Brandt på Auto motor & sport.

Vill inte kommentera framtida modeller

Modellbilen ser ut att vara helt i linje med de spionbilder som tagits på Volvos testbil (som varit kamouflerad) och den har även alla de signaturdetaljer som ny XC90 har.

Men, Volvo vägrar att kommentera läckan.

– Vi vill varken bekräfta eller förneka någonting om kommande bilar eller kampanjer. Det är så vanligt förekommande med illustrationer och datorgjorda modeller av vad man tror är kommande modeller, säger Bjarne Darwall, presschef på Volvo personbilar Sverige.

Nästa högprofilerade bilmodell efter deras XC90 ska vara planerad att presenteras under hösten, eller troligast under den stora motormässan i Detroit i januari.

När det blir vill Volvo inte säga.

– När vi har någonting att kommunicera om kommande modeller så gör vi det, säger Bjarne Darwall.

Massvis med kommentarer

Men även om Volvo inte vill diskutera den påstådda S90 – är det många på nätet som vill det. Och sett till de flesta kommentarerna så verkar det som att reaktionerna på bilderna är väldigt positiv.

”Det kommer att vara en riktigt snygg bil när den visas i verkligheten. Wow, en Volvo med ’SWAG’ både på in- och utsidan”

”Ta anteckningar Lexus och Audi, det är så här man designar en lyxbil utan att det blir tråkigt eller rent utav fult. Om bara Volvo satte i riktiga motorer i sina bilar…”, skriver två användare på Leftlanenews.

”Underbar, kan inte vänta på att V90 kommer och tar en plats i mitt garage”, är en av kommentarerna på Worldcarfans.

Bakljusen får kritik

Men det är inte enbart positiva omdömen som Volvo S90 får. Många kommenterar rör bakljusen, och att de inte riktigt faller på läppen.

”Allt ser bra ut, förutom bakljusen – alldeles för stora helt utan anledning. Med LED-teknik som dels är så vanligt och dels utvecklas hela tiden. Det är som att ha ett par stoppskyltar fastsatta baktill. Fult”, skriver en person på Leftlanenews.
Så både ris och ros – men med en övervikt på det senare.
Volvo kommer att visa sin nyhet på bilsalongen i Detroit i januari 2016 – så det är fortfarande ett bra tag till dess att vi få se bilen i verkligheten.

Aftonbladet Bil

Publisert:

Ämnen i artikeln