Chevrolet Cheyenne - praktisk cowboybil

MOTOR

Chevrolet har i årtionden varit störst i USA på ”trucks”, det vill säga pick-uper. Det är fordon med tydligt manliga förtecken – alltså måste de vara muskulösa och stora.

Konceptbilen Cheyenne faller klart inom ramen, den här pickisen är något för riktiga cowboys.

Namnet Cheyenne för osökt tankarna till prärien men märkligt nog har GM glömt att addera fyrhjulsdrift. Kanske kommer 4WD och hjälpstyrning med bakhjulen 2006 när bilen ska vara färdig för presentation.

Annars är själva konceptbilen Cheyenne traditionellt bakhjulsdriven via en fyrväxlad automatlåda och det lär bli ganska enkelt att rita svarta streck i asfalten – under den breda motorhuven tronar en sexliters, kompressormatad V8-motor.

Minst 500 hästkrafter lämnar den och nästan all kraft finns redan från tomgång.

Interiören är överdrivet lyxig med läder överallt samt ett stort glastak, men GM har ändå inte glömt att en pickup måste vara praktisk.

Därför har Cheyenne fyra dörrar. Det ger ett praktiskt insteg till baksätet. Flaket är stort och GM har smart nog placerat två små dörrar på flakets sidolämmar. Vår cowboy be-höver alltså inte gå längst bak, fälla baklämmen och sträcka sig för att komma åt grejorna på flaket.

Cheyenne är en rå sälle med tanke på effekten, men ganska vattenkammad i övrigt.

Chevrolet Cheyenne

Thomas Berggren ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Drömbilar