Slovensk falk siktar på superbilstoppen

Av: 

Bytbil

Bilar

Shayton Equilibrium utmanar Bugatti

Är du trött på italienska superbilar och tycker att Ferraris nya FF är ett helgerån.

Känner du att de tyska motsvarigheterna är alldeles för tråkiga och de brittiska inte riktigt håller? Här är ett slovenskt alternativ. Namnet Shayton kommer från Sioux-indianernas språk och betyder falk – en fågel som även figurerar i ”bilmärkets” logotyp.

I pressreleasen från Shayton avslöjas att Equilibrium kommer att ha två väldigt imponerande siffror. Den första är att bilen ska producera 1 084 hästkrafter från en V12:a, den andra är prislappen – en miljon euro ska bilen kosta.

Totalt sett riktar den östeuropeiska tillverkaren in sig på att bygga 20 enheter om året – om det nu är så att Equilibrium faktiskt går så långt som till produktion. Bilen ska byggas i aluminium, kolfiber och titan – något som resulterar i en totalvikt på 1 200 kilo och ett vikt/effekt-förhållande på 1,42 kg/hk.

Kombinationen av låg vikt och över tusen hästar ska ge Shayton-skapelsen en sprint från 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0-200 km/h är avklarat på 8,5 sekunder och topphastigheten påstås vara över 400 km/h.

I dagsläget är dock Shayton Equilibrium endast ritningar och ett par renderade bilder – men de har dock en Facebook-sida för sin slovenska utmanare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför gärna Gjensidiges bilförsäkring med den du har idag - det kan löna sig! Klicka här

Gjensidige

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar