Tack ska ni ha!

MOTOR

Du håller just nu i en succéprodukt. När det oberoende mätinstitutet Orvesto presenterade räckviddssiffrorna (hur många som läser tidningen) för perioden april till augusti jublade vi här på redaktionen. Jämfört med årets fyra första månader har andelen läsare ökat med 22 000 personer!

Inte utan stolthet konstaterade vi att det är den klart största ökningen bland Sveriges biltidningar. Nu är ni hela 358 000 som varannan lördag slår upp BiL. Men de fina siffrorna gör oss inte bara stolta – de gör också att vi kämpar ännu hårdare för att ge er den bästa biltidningen.

I det här numret bjuder vi bland mycket annat på Sveriges största vinterdäckstest. Robert Collin och fotograf Lasse Allard åkte till finska Ivalo och körde på is, snö och barmark för att utse årets bästa och säkraste vinterdäck.

Robert Collin kan också avslöja att Saab följer succén med etanolvarianten av Saab 9-5 med en ny etanolmotor i den mindre och sportigare Saab 9-3. Miljömotorerna ser ut att vara räddningen för Saab – och Trollhättans stolthet presenterade i dagarna också en ny, kraftfull, etanolmotor till ”niofemman” på 210 hästkrafter. Vi har så klart provkört den.

Det är förstås inte bara svenska bilar som är innovativa. För innovativt är väl det minsta man kan säga om nya Citroën C4 Picasso. Vi har testat fransmannen med jätterutorna. Det här är nog en bil som kommer att sätta standard för många bilar framöver.

Nog sagt om det här numret. Nu jobbar vi vidare för att vi ska bli ännu fler som läser BiL!

Rött

Gult

Grönt

Jonas Bladh, tf redaktör

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar