Test: McLaren 12C Spider

Massor av hästkrafter, kolfiber, stjärnstatus och blixtrande prestanda. McLaren 12C har allt en supersportbil ska ha. Och utan tak blir en fantastisk bil ännu bättre. McLaren 12C Spider har till och med något som konkurrenterna ­saknar – komfort på svenska vägar. Det här är en supersportbil det går att leva med.

Det är 27 grader varmt i Roslagen och vinden fladdrar i håret. Det doftar sommar. Jag kliver på bromsen och ser spoilern ställa sig upp i backspegeln. Det suger tag i bilen och på något ögonblick är hastigheten låg nog för kurvan. Växlar ned två steg och siktar in i böjen, alldeles nära det höga gräset i diket som först flyttar sig åt sidan i skräck och sedan nyfiket tittar ut igen när jag passerat. Motorns 625 hästkrafter tvekar inte ett ögonblick när jag kliver på gasen igen och exploderar vidare mot nästa kurva med mitt oborstade krull i extas.

Logga in med Plus för att läsa hela Aftonbladet Bils test av nya McLaren 12C Spider!

Vi tar ut fartvidundret på kurviga svenska sommarvägar som enda svenska biltidning.

Så lyckades den charma både Johannes Collin och få redaktör Bo Svernström att aldrig mer kunna se åt "vanliga" sportbilar igen.

Bli Plus-kund idag!

Som Plus-prenumerant får du varje dag nytta, nöje och fördjupning från Nyheter, Sportbladet, Nöjesbladet och våra populära bilagor, som Aftonbladet Bil för bara 29 kr/månaden.

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL