Frid i bilen med dvd åt barnen

MOTOR

Nu har fler råd att se på film i baksätet

Dvd i bilen är inte längre en dyr leksak.

För 1500 kronor kan man få frid i baksätet under bilsemestern.

Aftonbladet har testat sommarens häftigaste spelare.

Foto: barnvakt på färden Den tekniska utvecklingen har gjort dvd-spelare till bilen nilligare. För 1 500 kronor går det att köpa sig lite lugn och ro på sommarens bilsemester.

Den tekniska utvecklingen har gjort dvd-spelare i bilen till något som allt fler kan ha råd med.

Dessutom har spelarna fått många fler funktioner än att bara spela upp långfilm.

De enklaste modellerna kostar strax över tusen kronor. De har lös skärm och dubbla hörlursuttag så att åtminstone två kan se filmen och lyssna till ljudet utan att störa föraren.

"Datorspel kommer"

Men det finns också mera avancerade modeller. En av årets grejer är tvillingskärmar. Två skärmar varav den ena har dvd-spelaren inbyggd. Skärmarna går att sätta fast med kardborrband bakpå ryggstöden i bilen.

-De dubbla skärmarna är något som folk börjat intressera sig mycket för. Datorspel och även tv-mottagning är något som kommer, säger Mikael Kaasik på Optical Storage.

Ett antal modeller med inbyggda mottagare för det digitala marknätet är på väg ut på marknaden i sommar.

Kan spela mp3:or

Det finns också flera modeller som ersätter bilens vanliga nackstöd. I dem är sedan dvd-spelaren inbyggd på baksidan. När filmen stängs av vrider sig skärmen och sluts som ett ögonlock.

De nackstöden fungerar dock inte på bilar som

Volvo och Saab som har speciella säkerhetsnackstöd.

Om man i stället vill använda sin spelare för att lyssna på musik klarar de flesta i dag att spela både mp3- och wma-filer.

Barnvakt på färden Den tekniska utvecklingen har gjort dvd-spelare till bilen billigare. För 1500 kronor går det att köpa sig lite lugn och ro på sommarens bilsemester.

Så väljer du rätt spelare

Peter Pettersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar