”Motorcyklar är en av våra nyheter”

MOTOR

Sture Bjarnelind chattade om nya Bil.

Sture Bjarnelind säger: Hej allihopa. Nu kan ni börja tycka till om NYA BIL, som hade premiär i helgen.

Olle K säger: Vad har du själv för bil? Och vad har du haft för bilar tidigare?

Sture Bjarnelind säger: Hej Olle. Just nu har jag en Peugeot 307 SW, köpte den sommaren 2004. Tidigare har jag haft det mesta: Saab, Audi 80, Passat, Subaru Legacy, en Toyota Corolla...och Ford Mondeo. En ganska blandad kompott.

Birdie säger: Grattis till en kanontidning! Kommer ni att göra begtest av motorcyklar i vår?

Sture Bjarnelind säger: Hej Birdie, tack för de fina orden! Motorcyklar är en av våra nyheter i nya tidningen. Först och främst blir det en fast sida per nummer, men det kan bli en del specialsatsningar också. Mycket beror på er läsare, förstås. Begagnat? Tja, vi vet ju att de flesta läsarna köper beg - så räkna med det du.

nisse c säger: varför skriver ni så mycket om nya bilar, när de flesta privatpersoner bara har råd att köpa begagnat?

Sture Bjarnelind säger: Hej Nisse. Det där är vårt vanligaste samtalsämne vid konferenser och sånt. Visst är det så att de flesta köper beg, men många drömmer om en ny bil. Dessutom kanske intresset väcks nu när bilen är ny...sedan köper man den om tre år när man har råd. Fast en poäng har du, vi borde kunna ge ännu mera plats åt våra begagnade grejor.

spyder säger: hur mycket betalar ni för spionbilder?

Sture Bjarnelind säger: Hej Spyder (coolt namn)! Det där varierar, i ärlighetens namn betalar vi oftast inget alls eftersom vi prenumererar på spionbilder från en del bildbyråer. Men rätt bil vid rätt tillfälle kan betala sig bra. Är det en Volvo eller Saab som aldrig fotats tidigare, ja då får du åtminstone till en charterresa. Så fram med kameran.

T5 säger: Saknar styling- och trim i bilagan. Något sådant på g?

Sture Bjarnelind säger: Hej. Vi är lyhörda och hade tuning uppe när vi planerade nya Bil. Möjligen kommer en del tuning att hamna på våra Retro-sidor, annars kanske som specialteman i ensataka nummer. Styling och trim är ju inne...och verkar bara bli mer och mer populärt.

Niklas säger: Vad kommer Aftonbladet att göra på Stockholms bilsalong?

Sture Bjarnelind säger: Hej Niklas. Vi kommer att bevaka salongen stenhårt, både i tidning och här på webben. Men däremot inte med en stor egen monter som 2003. Du som läsare kommer i alla fall att få det mesta från salongen.

Oddmund säger: Hva forhåpninger har du til Nye Volvo S80?

Sture Bjarnelind säger: Hej Oddmund. Jag vet inte, men här i Sverige har S80 levt ganska diskret. Dyr visserligen, men det är ju en mycket bra bil. Nya S80 ser ut att driva utvecklingen framåt om man får tro spekulationerna. Kolla Aftonbladet (och aftonbladet.se) de närmaste dagarna. Robert Collin får en första provsittning i Genève, då får du en första indikation. Men riktigt hur bra bilen är vet man inte förrän efter första testet längre fram i vår.

Per Olof S säger: Ny bilagan var verkligen jättesnygg! Bra jobbat. Kommer ni att hålla samma låga pris även i fortsättningen?

Sture Bjarnelind säger: Hej Per Olof. Tack för komplimangen. Vår förhoppning är ju att sälja så många nummer som möjligt - och locka så många annonsörer som möjligt. Svårt att säga om priset blir detsamma om tidningen skulle bli ännu tjockare. Men ligger vi kvar på 48 sidor kan du räkna med att få Sveriges mest prisvärda biltidning för fem kronor även en bra tid framöver.

T5 säger: Har du åkt fast för fortkörning ngn gång?

Sture Bjarnelind säger: Hej T5. Eh, ja det har ju hänt. Hade faktiskt artistnamnet "Loket 2" en gång i tiden - men det var innan jag började jobba med Aftonbladets biltidning. Peppar, peppar, men inte en enda fortkörningslapp sedan premiären oktober 2000.

Stefan säger: Hej Sture. Ska ni göra nåt sportvagnstest till sommaren? Vore kul att läsa om nya Koenigsegg...

Sture Bjarnelind säger: Hej Stefan! Självklart. Koenigsegg står högt på dagordningen (kolla bilderna från Genéve på sajten på onsdag). Vi planerar både sportvagnar och läckra cabbar - bara våren kommer på allvar.

Bettan-Spättan säger: Tjena Sture. Schysst att ni ska ha mer hojar. Hoppas på ett "glidar-extra" med typ Honda Goldwing special å sånt. Lycka till med nya bilagan - den är snygg!!!

Sture Bjarnelind säger: Hallå Bettan! Det verkar som att mc var ett bra grepp av oss. Ni blir ju inte färre där ute. Önskemål om GW-special noterat!

Tarek säger: Tjena, Sture Bjarnelind

Tänkte fråga dig om ni inte kan skriva några artiklar eller om det redan finns på ngn hemsida där det står vilka fel man har hittat med dem nya bilarana. Tex volvo xc90 nu när man har garantin kvar!!

Sture Bjarnelind säger: Hej. Känner inte till någon hemsida med nya bilar och fel. Oftast får man läsa biltidningarna och lyssna på vänner med erfarenhet - tills Bilprovningen noterat felen i sin bok om vanliga fel. Men det blir först när bilen har ett par år på nacken och besiktats.

anna h säger: Har du råkat ut för en trafikolycka någon gång? Varför skriver ni inte mer om säkerhet och miljö och sånt?

Sture Bjarnelind säger: Hej Anna. Jodå, några gånger hard et smällt. Framför allt har det blivit några rådjur, men ingen allvarlig olycka. Vi hoppas kunna bygag på vår tidning med mer konsumentjournalistik - och där finns förstås säkerhet och miljö. Men så sent som i december gjorde vi en stor special om just miljöbilar...och miljö- och säkerhetstänket finns med i alla våra tester.

Moderator säger: Nu kommer sista frågan:

Volvo säger: Vilken är den häftigaste bil du kört?

Sture Bjarnelind säger: Jadu, inte var det en Volvo...Jag är ju ganska färsk i branschen och faktiskt ganska tråkig jämfört med mina kollegor på de flashiga magasinen. Men senast jag fick ståpäls i en bil var i nya Porsche Boxster. Det är nåt visst med Porsche.

Moderator säger: Tack alla som har chattat/ Sture Bjarnelind

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar