Bubblan med 270 hk

Publicerad:

Bilar

”Bugstern” är hälften Porsche, hälften VW

1 av 6

Hur kan man få en VW-Bubbla från 1973 att inge lite mer respekt?

Genom att gömma en Porsche i den.

Möt Bugstern – Folkan som skiljer sig från övriga bubblor.

När österrikiske bilbyggaren Siegfried Rudolf en dag parkerade sin gamla VW-Bubbla intill sin frus Porsche Boxster upptäckte han hur lika bilarnas hjulbas var. Det vår då han fick idén VW Bugstern.

Till vardags driver Rudolf bilfirman CarMaxx som rustar upp och bygger om gamla Folkor och Porschar. Med den erfarenheten i ryggen inleddes projektet.

Otaliga arbetstimmar senare stod Bugstern äntligen klar. Inanför VW-skalet från 1973 har Rudolf lyckats packa in motor, chassi och drivlina från en Porsche Boster med 270 hästar i boxersexan och justerbar fjädring.

Utvändigt ser bilen ut som en smått styrda och minutiöst uppfräschad Bubbla. Skärmarna är breddade för att ordentligt svälja de breda 18-tumshjulen.

Det är först när man ser de stora luftintagen på sidorna intill bakskärmarna som man börjar misstänka att detta inte är en vanlig Bubbla. Och instrumenteringen från Porsche blir det definitiva beviset på att bilen är en ulv i fårakläder.

Det finns inga uppgifter om Bugsterns prestanda men räkna med en topphastighet på runt 270 km/t och en 0 till 100 km/t-sprint på runt 6 sekunder.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN