Nya elbilen finns nu som cabriolet

Publicerad:
Uppdaterad:

Superelbilen Tesla Model S slutar aldrig att förvåna. Först var det räckvidden, sen var det effekten – nu är det taket. Tesla Model S har blivit cabriolet.

Tesla dök upp från ingenstans och med sin succé Model S har de satt elbilen på kartan och fått såväl biltillverkare och bilköpare att tänka om. Nu kommer nästa stora grej. Företaget Newport Convertible Engineering (NCE) har satt kapsågen i aluminiumkarossen och därmed skapat världens fräckaste el-cabriolet.

Företaget meddelade tidigare i april att en köpare från Kina beställt 100 stycken Model S-cabrioleter, men kunde då inte visa upp något annat än datoranimationer. Det var dock både snack och verkstad, för nu kapas det tak för fulla muggar. Om det är bilarna som nu byggs som ska skeppas sägs det inte något om, men NCE låter däremot meddela att de för 29 000 dollar, motsvarande 210 000 kronor, konverterar Model S-bilar på löpande band. Haken för oss européer är bara att bilägaren själv får transportera sin bil till verkstaden i Kalifornien. Men det är bara ett tillfälligt problem, inom kort öppnar nämligen filialer i såväl Barcelona och Dubai.

Kunden väljer modell

NCE har tidigare gjort sig kända för att cabriolet-konventera både Hummer och Bentley med varierande resultat. Till ABC News säger dock företagets vd och chefsingenjör Al Zadeh att Model S var en av de enklaste modellerna de byggt om, just tack vare att den är så välbyggd

Kunden kan välja att antingen göra sin Model S till taklös tvådörrars coupé – eller behålla alla fyra dörrar och ändå kapa taket. Den som vill både behålla kakan och äta den kan dessutom för 49 000 dollar, 350 000 kronor, få cabrioleten med plåttak i stället för tygsufflett.

Elbilsförsäljningen har redan rekordökat i Europa, men kanske Tesla-cabrioleten innebär ytterligare rekord.

Erik Gustafsson / Motorista

Publicerad: