Volvo fortfarande starka på en minskande marknad

Publicerad:

Bilmarknaden i Sverige visar tendenser på vikande försäljning i spåren av den allmänna ekonomiska oron. Volvo lyckas trots det att bibehålla sin försäljning och stod för 21,6 procent av bilregistreringarna under november. Dessutom är V70 Sveriges mest sålda bil.

– Det har blivit tuffare på den svenska marknaden under hösten och många kunder avvaktar med inköp av ny bil. Vår försäljning har trots det legat kvar på en bra nivå, säger Anders Gustafsson, VD för Volvo Personbilar Sverige.

Volvo V70 är den mest populära modellen och säljer bäst av alla bilmodeller i Sverige (20 231 under november). På tio-i-topp-listan över mest sålda bilar finns dessutom ytterligare tre Volvo-modeller: V60, V50 och XC60. Under november registrerades totalt 5 808 Volvo-bilar jämfört med 4 955 bilar november 2010.

Ökad efterfrågan

– Vi står starka på den svenska marknaden och vi har sett en ökad efterfrågan på flera av våra modeller och erbjudanden. Till exempel började vi nyligen erbjuda våra kunder V70 DRIVe med automatlåda. Dessutom har vi ett stort antal olika miljöbilar i vårt produktprogram och det tilltalar både privat- och företagskunder, säger Anders Gustafsson..

Volvo

Publicerad: