Nya Q2: Minsta suven någonsin

Publicerad:
Uppdaterad:

Audi

Audi har nu presenterat sin nya minsting

1 av 11 | Foto: Foto: Audi
Audi Q2

En liten, men viktig nyhet.

Nu har Audi officiellt presenterat sin Q2 – den minsta suven med fyra ringar i nosen.

– Den har sin egen karaktär inom Q-familjen, säger Audis designchef Marc Lichte.

Suvtrenden är stekhet och allt fler tillverkare ögnar lystmätet efter nya segment att expandera till. Så även Audi.

Nu får vi bekanta oss med Q2, en bil som storleksmässigt hamnar mellan A1 och A3 – och blir den minsta suven/crossovern i tillverkarens modellutbud. Bilen hamnar därmed i samma segment som Renault Captur och Nissan Juke

Utseendemässigt går det inte att missa att det är en Audi. Det är samma välbekanta grill som pryder samtliga av tillverkarens bilar. Strålkastare och nedre grill är liknande de som finns på nya Q7. Baktill har bilen fått mer unikt utseende med kontrastlackade C-stolpar och strålkastarna är helt modellegna.

Många alternativ

Att den nya minstingsuven riktas mot en lite yngre köpare går inte att ta miste på. Audi är tydliga med att bilen går att anpassa efter personliga preferenser och för den som är äventyrliga går det att få bilen i orange med röd klädsel – härligt…

Nya Q2 går även att få mer olika form av utrustningspaket beroende på om man vill att bilen ska se ”terränganpassad” eller sportig ut.

Säljstart i sommar

I sommar kommer Audi att dra igång försäljningen av bilen och inledningsvis kommer man kunna välja mellan sex olika motoralternativ. Instegsmodellen får en enliters trecylindrig bensinare under huven. Toppversionen blir en tvålitersmaskin med 190 hästar.

Svenska priser är inte satta i dagsläget – utan de kommer närmare lanseringen.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL