Massor av nya bilar 2004

Daewo till Opel

Daewoo Nubira

Aktuell: Nu.

Pris: Från 154 900 kronor.

Koreansk mellanklassbil med

konventionell teknik och design. Motorn (121 hk) kommer från australienska

Holden. GM-ägda Daewoo säljs numera av Saab-Opel i Sverige.

Fiat Idea

Aktuell: Maj.

Pris: från 140 000 kronor.

Italiens svar på Opel Meriva, Ford Fusion med flera, alltså en familjebuss i kompaktformat. Idea är flexibel och har fina innerutrymmen. Idea kommer att säljas med olika motorer, från 1,2 till 1,9 liters volym.

Fiat Panda

Aktuell: I vår.

Pris: Från ca 1 269 000 kronor.

Återupplivad lyxmodell från Fiatägda

Maserati. Fyra sittplatser i en lyxig, stor limousinekaross. Motor från Ferrari (400 hk), fina prestanda. Pris och importör ej klara. En Merca-, BMW-, Audi- och Bentley-konkurrent.

Jaguar X-type Estate

Aktuell: April.

Pris: Från ca 290 000 kronor.

Jaguars allra första kombi är en snygg livsstilskombi byggd på X-type, en glidare snarare än en praktisk laståsna. Utrymmena blir dock goda och X-type Estate kommer att kunna köpas både med bensin- och dieselmotor. Utöver olika utrustningsalternativ kan vi också välja fram- eller fyrhjulsdrift (4WD kommer dock senare).

Mazda 3

Aktuell: Nu.

Pris: Från 175 000 kronor.

Byggd på samma botten som Volvo S40 och Ford C-Max. Lite högbyggd, med egen design och med egna motorer från 1,4 liter (80 hk) upp till 2,3-litersmotorn (155 hk) som finns i Mazda 6. Ska säljas både som 5- och 3-dörrars.

Mercedes SLR

Aktuell: Våren.

Pris: Från 3 425 000 kronor.

Här kommer Mercedes svar på Porsche Carrera GT och Ferrari Enzo. Den är utvecklad av och byggs av formel 1-partnern McLaren. Bilen har en V8-motor på 600 hästar och är fylld av high tech. Priset hamnar på cirka 3,5 miljoner kronor.

Mercedes Viano

Aktuell: Nu.

Pris: Från 275 000 kronor.

Mercedes Vitaro ersätts nu av Viano.

Också den är upp till sjusitsig med fyrkantig låddesign och fem olika motoralternativ. Det är en bekväm persontransportör, byggd för de större vägarna.

Mitsubichi Colt

Aktuell: Nästa höst.

Pris: Från ca 140 000 kronor.

Nya Colt delar bottenplatta och teknik med nya 4-dörrars Smart For Four och kommer att dyka upp med 5-dörrarskaross och en 1,6-litersmotor på 99 hästkrafter. Byggs i Holland.

Mitsubishi Grandis

Aktuell: Under våren.

Pris: Från 225 000 kronor.

Mitsubishi Grandis är inte tänkt som en ersättare till Space Wagon utan fyller ett utrymme uppåt i storleksklassen. Grandis är hela 4, 7 meter lång och till en början kommer bilen att erbjudas med en 2,4 liters bensinmotor. Grandis får fem eller sju sittplatser.

Opel Astra

Aktuell: Maj.

Pris: Från ca 150 000 kronor.

Femte generationen av Opel Astra

kommer hit i maj - i en rad olika utföranden. Inte mindre än åtta olika motoralternativ kommer att erbjudas, därav fem bensinare och tre turbodieslar. Siktet är inställt på att konkurrera med nya Volkswagen Golf.

Opel Vectra Caravan

Aktuell: Januari.

Pris: Från ca 199 000 kronor.

Stor och framför allt lång, med klassens längsta axelavstånd som gör att baksätet är mycket rymligt. Bagageutrymmet är inte mindre - nästan två kubikmeter ryms där bak (större än gamla Omega kombi). Flera motorer, både bensin och diesel.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN