”En fantastisk bil”

Av: 

Dino Stén

Bilar

Mercedes SLS AMG provkörd

Den efterlängtade måsvingen från Mercedes, nya SLS AMG, har landat och Aftonbladets sportbilsexpert Martin Ström är och provkör den i vårsolen någonstans i södra Sverige.

Martin, var är du just nu?

– På ring Knutstorp, racingbanan. Vi är här och provkör Mercedes nya ”måsvinge” SLS AMG. Och jag måste säga att bilen är imponerande.

Jasså, hur då?

– Först och främst har den ett fantastiskt ljud. Och så känns bilen lätt fast den inte är så lätt. Det beror på den starka motorn. Sen har vi styrningen som har fin respons och känsla.

Men den måst ju kännas annorlunda?

– Ja, det är en lite speciell känsla att sätta sig bilen - metervis med motorhuv framför vindrutan.

Och hur är det med prestandan?

– Den går fort. På banan är den fantastisk att köra men på dragstripen däremot gör den sig inte lika bra.

Intressant - men de flesta kommer att köra den på vanlig väg. Så hur är den där?

– Förvånansvärt tyst för att vara en supersportbil. Visst är den aningen hård, men ändå bekvämare än många andra i klassen. Den här har dessutom sportchassi. Låter lite knasigt – det är ju en sportbil. Men det betyder i det här fallet att den har styvare fjädring. Och så har den här kolfiberbromsar också, med ett otroligt nyp. Den stannar på en grisblink!

– Antisladdsystemet i bilen kan ställas in i tre lägen: på, sport och av. Sport betyder att systemet går in något senare än när det är "på". Den tappar lätt väggreppet om vägen är lite ojämn eller grusig vilket nog beror på den starka motorn. Och just i läget "på" upptäckte jag att systemet går in och bromsar direkt och ofta. Det känns lite udda.

Då frågar man sig: vad kostar den och vem köper en Mercedes SLS AMG?

– Bilen kostar 1 950 000 kronor i grundutförande. Bilen vi kör i dag är lackad i ”Alu-Silver Beam” som kostar 115 000 extra. Med Recaro-stolar och motorrumskåpor i kolfiber och bromsar i kolfiber så är priset på testbilen uppe i 2 500 000 kronor. Smakar det så kostar det. Men det verkar många vara beredda att betala. Bara i Göteborgsregionen har 20 bilar sålts. Så intresse finns.

Jaha, det var väl det hela Martin. Eller har du något att lägga till?

– Kolla in kommande nummer av Bil där vi kommer att skriva mer detaljerat om Mercedes SLS AMG. Och massor av sköna bilder. Dessutom kommer det videoklipp på nätet så småningom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel Sport & Casino AB

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar