Alla barn vill klappa den gepardmönstrade XC60:n

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Vem är det som kör den gepardmönstrade XC60:n? Folieringen är en hyllning till de snabba hästarna i loppet Sprintermästaren. Bakom den djuriska Volvon ligger teknikföretaget Linson.

– Ibland glömmer man bort vilken bil man sitter i – man undrar varför alla människor stirrar, säger Lars Lindström, ägare av Linson.

Halmstadsföretaget utvecklar, konstruerar och tillverkar skräddarsydda informationssystem – bland annat för trav- och galoppbanor i hela Norden. En av kunderna är Halmstadtravet och storloppet Sprintermästaren, som avgjordes under torsdagen. Loppet har marknadsförts med en häst iklädd en gepard-mönstrad dräkt. Lars Lindström tyckte att det skulle vara kul att foliera en bil på samma sätt, för att markera samarbetet.

– Jag gick och köpte en ny Volvo XC60 D5 R-Design och fick den mönstrad på Sign Solutions. Vi ska låta folieringen sitta kvar länge. Det är jättekul med alla barn som blir glada – häromdagen stannade jag vid ett övergångsställe och en massa barn ville komma fram och klappa bilen, säger han.

Valde Volvo igen

I mitten av juni stod den klar. Linson hade redan många Volvobilar i sitt stall – för gepardbilen föll valet på en XC60. Lars Lindström är mycket nöjd med resultatet – och folks reaktioner.

– Många skrattar och ger tummen-upp, säger han.

Travtemat är tydligt på bilens utsida, bland annat med en identisk nummerlapp. Nu ska temat även bli påtagligt inne i bilen. Bland annat ska Linson installera en likadan utrustning för dataövervakad acceleration som företaget levererar till travbanornas startbilar. Folk ska få chansen att uppleva känslan av starten på ett travlopp. Bilen kommer synas runt om i Sverige i sommar – håll utkik efter flocken av glada barn. Här kan du bygga din drömbil.

Volvo

Publicerad: