Kraschade 230 bilar – bara för nya filmen

Nya Fast & Furious-filmen slår redan rekord i biosalongerna.

Nu avslöjas dessutom hemligheten bakom bilarna i filmen – och hur många som gick åt.

– I en enda scen förstörde vi säkert minst 40 fordon, säger Dennis McCarthy, filmens bilkoordinator till Wall Street Journal.

Nya Furious 7-filmen har gjort braksuccé över hela världen. Under premiärhelgen spelade den i USA in mer än 1,2 miljarder kronor. Intresset inför premiären har varit enormt, inte minst efter att skådespelaren Paul Walker omkom i en bilkrasch i november 2013.

”Ovanligt att se nya Mercedes skrotade”

Att de kvaddar bilar på löpande band i filmerna visste vi redan, och har sett i de tidigare sex filmerna – men nu avslöjar Wall Street Journal att det handlar om minst 230 stycken bilar som förpassats till skroten, bara efter den senaste filmen.

Wall Street Journal har pratat med bilskrotaren Richard Jansen som av en slump fick uppdraget att städa upp efter inspelningen.

Någon i filmteamet hade sett hans ”Vi köper skrotbilar”-skylt längs vägen i Colorado, USA och ringde och frågade om han kunde ta hand om några fler, inklusive ett par nya Mercedes-bilar, en Ford Crown Victoria och en Mitsuibishi Montero, skriver tidningen. Sagt och gjort, då kom Jansen och hans kolleger att spendera flera dagar med att frakta bort kvaddade bilar.

– Det var ganska ovanligt att se relativt nya Mercedes-bilar helt skrotade och oanvändbara, säger Jansen.

Fler än 230 bilar

Enligt filmens bilkoordinator Dennis McCarthy måste filmteamet följa ett protokoll för varje bil – som noggrant måste skrotas helt och hållet för att inte kunna repareras och återigen hamna på vägarna.

Totalt skrotades fler än 230 bilar efter inspelningen av den senaste Furious 7-filmen, varav minst 40 stycken efter en enda scen, berättar Dennis för WSJ.

Publisert: