Publicerad:
Uppdaterad:

Lista: Bilarna med mest nöjda ägarna

Av: Erik Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

Brittiska AutoExpress har låtit 61 000 läsare betygsätta sina bilar baserat på bland annat hållbarhet, komfort och kostnader.

Nu avslöjas resultatet – som överraskar rejält.

Se hela listan här.

I AutoExpress gigantiska Driver Power-undersökning har fler än 61 000 brittiska bilägare fått svara på frågor huruvida de är nöjda med driftskostnader, utrymmen, kvalitet, vägegenskaper, komfort, hållbarhet och enkelhet, bland annat, på sina bilar. Men segraren – Lexus IS – är har bara segrat i en enda punkt: den är enkel att köra.

Totalt har 200 bilar rankats i undersökningen som baseras på modellgenerationer, men resultatet avslöjar inte hur gamla bilarna är, hur långt de har gått och så vidare. Bilmodellerna som inte blivit rangordnade har AutoExpress inte fått tillräckligt underlag om.

En Volvo-modell hittar vi först på 15:e plats i den totala rangordningen genom Volvo V40, men i "bekvämast säten" placerar sig däremot Volvo XC70 på en hedrande tredjeplats.

Ovanliga modeller

Under totalsegraren Lexus IS, som fått höga betyg i samtliga kategorier förutom ”användbarhet”, hittar vi två överraskande modeller, nämligen Skoda Yeti på andraplats och Hyundai i10 på den tredje. Två i Sverige tämligen ovanliga modeller, men som likväl fått bra recensioner i av såväl Aftonbladet Bil som övriga motortidningar. På fjärde och femte plats hittar vi Seat Leon och elbilen Renault Zoe.

Allra sämst placerade sig populära crossover-bilen Nissan Qashqai.

Hela listan med bilarna i samtliga olika klasser finns i faktarutan till höger, se AutoExpress hemsida för en fullständig interaktiv presentation.

Publicerad:
Publicerad:

MER OM MIN BIL