Modellen är snabbast i världen – och tar dig längst

Med Teslas nya 100-kilowattsbatteri får Model S en räckvidd på drygt 60 mil.
Tillverkaren hävdar att accelerationen 0-100 på 2,7 sekunder gör bilen snabbast i världen.
Samtidigt får världens snabbaste suv, Tesla Model X, ännu mer drag.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Nu kan elbilen på allvar utmana den klassiska förbränningsmotorn. Tesla har introducerat sitt 100-kilowattsbatteri, och därmed har tillverkaren knäckt den för elfordon magiska gränsen 300 miles. Med en aktionsradie på strax över 60 mil är Tesla Model S utan tvekan den produktionsmodell som levererar bäst räckvidd i världen.
En trevlig bieffekt är att Model S P100D även är världens snabbaste bil – det hävdar Tesla. De konstaterar att två produktionsmodeller är snabbare: LaFerarri och Porsche Spyder. Men modellerna har tillverkats i en begränsad upplaga, och om de gick att köpa så skulle bilarna kosta omkring millionen dollar styck.
Slutligen är Porschen och Ferrarin tvåsitsiga bilar med ömkliga bagageutrymmen. Tesla Model S har plats för fem vuxna och två barn, med två bagageutrymmen. Hur snabb är då S P100D? I läget ”Ludicrous mode” levereras maximal acceleration, och med 100 kWh-batteriet gör modellen 0-100 på 2,7 sekunder.

Bidrar till Model 3

Även Model X kan fås med 100 kWh-batteriet. Teslas nya suv var redan snabbast i världen – men nu har accelerationen 0-100 km/h vässats från 3,3 sekunder till 3,1. Räckvidden för X P100D ligger på drygt 54 mil. Det är mycket imponerande med tanke på att suven väger över 2,7 ton.
Oavsett vilken bil du väljer så är den inte billig i inköp, men Tesla poängterar att de som köper S P100D och X P100D bidrar till arbetet kring den billigare Tesla Model 3 som är under utveckling. Sedan kan du ju tanka gratis via Tesla Supercharger – och du räddar planeten.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN