Hittade Elvis bil – övergiven i en lada

MOTOR

Var försvunnen i 50 år – nu har 507:an restaurerats

1 av 10

Det är en av de vackraste BMW:s du kan tänka dig.

Och övergiven i en lada återfanns en sliten ”507:a”

Men inte nog med att det var ett fynd – bilens historia gör den helt unik.

En BMW 507 är en ovanlig syn. Modellen som av många märkesentusiaster anses vara en av de vackraste som det bayerska företaget någonsin gjort byggdes bara i 251 exemplar.

Nu i slutet av augusti kommer vi få se den antagligen mest unika av dessa – nämligen bilen som kungen av rock’n’roll, Elvis Presleys, rattade.

Köptes av Elvis i Tyskland

Elvis 507:a återfanns i en lada av en slump 2009 efter att varit lite av en ”den heliga graalen” av BMW-bilar. Detta eftersom den försvann på 60-talet och inte återsetts sedan dess.

Bilen köptes och användes av Elvis då han var stationerad i Tyskland efter andra världskriget.

Vid inspektion var bilen i bedrövligt skick. Inte nog med att konditionen på lack och inredning var bortom all räddning – vid något tillfälle hade bilen fått en motortransplatation. Istället för originalet satt det en amerikansk V8 från Chevrolet under huven.

Var trött på fansen – målade bilen röd

Men eftersom bilen är en äkta raritet tog sig BMW Classic på sig att restaurera bilen. Förutom att reparera hela chassit, återskapa en V8 och se till att bygga en ny inredning – bilen har återfått sin forna färg: Vit.

Elvis köpte bilen vit, men fick den omlackad i rött ganska snabbt. Enligt legenden för att bilen skulle påminna honom om sina fans ”pussmunnar”. Andra uppgifter gör gällande att han var evinnerligt trött på att fans skrev sina telefonnummer på bilen med läppstift.

Nu, efter år av restauration, är Elvis åk klart och den 21 augusti kommer bilen visas upp på lyxbilsfesten Pebble Beach Concours d’Elegance. Detta som en del i BMW:s 100-årsfirande.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

BMW

Bilar