Bilden av Teslas nya lastbil

Av: Kristofer Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4
Bilden av Tesla Semi.

Här är Teslas nya lastbil.
Tesla Semi som elbilstillverkaren ska visa i november.
Men nu finns den förmodade bilden av Elon Musks första ellastbil.

Så här kommer lastbilen, Tesla Semi, förmodligen se ut. Den skulle ha presenterats i slutet av oktober men premiärvisningen har skjutits upp i tre veckor. Det är andra gången Tesla skjuter upp visningen.

En riktig best

Lanseringen sker enligt företagets vd, Elon Musk, den 16 november i Hawthorne i Kalifornien. Samme Musk som tidigare beskrivit den nya lastbilen så här:

– Den är overklig. Det är värt att se den här besten på riktigt.

Hemlighetsmakeriet kring bilens utseende och konstruktion har varit stort. Men med renderartisten Jan Peiserts visualisering kan omvärlden redan nu studera utseendet.

Avslöjande foto

Peisert, som nyligen avslöjade hur BMW 7 skulle se ut 2020, har med hjälp av ett foto, taget vid en transport på Teslas testanläggning, kunnat bygga utseendet på Teslas första elektriska lastbil.

Bilden har en tydlig likhet med Teslas officiella teaserfoto. Fordonet är utrustat med sportliknande strålkastare och framfönster samt grillfri front med en främre stötfångare som indikerar en elektrisk drivlinje.

Självkörande teknik

Tidigare i år blev det känt att Tesla hade för avsikt att producera en ny miljövänligare lastbil – som skulle göra transporter både billigare och tryggare.

Tesla att visa upp den kommande eldrivna lastbilen, eller snarare långtradaren, i Kalifornien. Då finns det också utrymme för testkörning. Sannolikt kommer Tesla Semi också inkludera självkörande teknik.

Publicerad: