Toyotas nygamla drag: sportbilar

Av: 

Martin Ström

Bilar

Nya FT-86 ska bli en sportbil för vanligt folk

Sportbilarna attackerar från öst.

Toyota ska satsa hårt på sportbilar.

Celica är död sedan länge och Supra och lilla MR-2 finns knappt att få tag på som begagnade. Toyota har inte skämt bort sina kunder med sportbilar på senare år. Men på Tokyosalongen visar man upp folksportbilen FT-86. En lätt sportbil i Celicastorlek som bara ska kosta 140 000 kronor. Priset gäller dock USA, Toyota strävar mot 20 000 dollar så när bilen kommer till Sverige får vi räkna med en rejäl ökning. Hur mycket är oklart, likaså om bilen kommer till Europa men allt talar för det enligt Aftonbladets källa.

FT-86 är en konceptbil men redan nästa år beräknas produktionen att starta.

Boxermotor från Subaru

Bilen som är 416 centimeter lång och 126 centimeter hög är resultatet av ett samarbete med Subaru. Vi kan alltså vänta oss en liknande sportbil även från Subaru, men i andra kläder.

Motorn är en tvåliters boxermotor från Subaru och räkna med mellan 150 och 200 hästar vilket det bör räcka eftersom Toyota strävar efter låg vikt. En viktig ingrediens är bakhjulsdriften, det blir alltså ingen frökensportbil som Celica (undantaget några upphottade versioner som Carlos Sainz 4wd).

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel Sport & Casino AB

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar