TranSport: Porsche som lastvagn

1 av 3 | Foto: Illustrationer: Nouphone J. Bansasine
MOTOR

Sportbilstillverkaren Porsche har med Cayenne och Panamera gjort en utflykt till nya bilsegment som märkes-puritanerna hatar. Men frågan är vad de skulle tycka om TranSport – en Porsche pick-up.

Vad gör man när det är dags att flytta sina ädla stenar och metaller från sin pengabinge. Skulle det verkligen vara ståndsmässigt att springa ner till närmaste Nissan- eller Fordhandlare och köpa sig en lastvagn? Nej, självklart inte. För det krävs ett lyx-märke som Porsche.

Modellen TranSport skulle fylla ett stort (icke existerande) hål i Porsches modellutbud och helt plötsligt skulle arabiska prinsar, ryska oligarker och andra miljonärer ha en bil att lasta sitt guld på.

TranSport är ritat av designern Nouphone J. Bansasine (han som ritade det läckra Volvo konceptet SC90) och är hans version av hur en Porsche med flak skulle se ut. Och även om det inte gäller guld och diamanter, så skulle bilen kunna användas för att i varje fall dra ägarens ögonsten. Bilen är bara en fristående designproduktion och sannolikheten att Porsche intresserar sig för modellen måste nog sägas vara väldigt små.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar