Nya BMW X5 officiell – fakta och bilder

Av: 

Olof Adlercreutz

Bilar

BMW rullar nu fram den senaste versionen av sin stora stadsjeep X5, den tredje i ordningen för modellserien. Bland nyheterna finns mindre vikt, nya motorer och bakhjulsdrift.

För den som spånat på att köpa en Mercedes ML eller Range Rover Sport i höst blev valet i ett kick lite svårare. Efter sex år med nuvarande X5 är det dags för en helt ny modell.

Nya BMW X5 är dessutom första riktiga steget till självkörande bilar. På BMW-språk heter det Traffic Jam Assistant, en funktion som tar över ratt, gas och broms i bilköer i upp till 40 km/tim. Bilen kan även fickparkera själv.

Slankare kaross

På utsidan har BMW tagit det lugnt i generationshoppet, men det handlar alltså om en helt ny modell. Strålkastarna uppdateras till att mer likna nya 3-serie och karossen har blivit slankare än tidigare.

Bagageutrymmet rymmer nu 650 liter med uppfällt baksäte. Med baksätet nedfällt växer utrymmet till 1 850 liter, medan en tredje stolsrad gör bilen sjusitsig.

Jämfört med förra X5:an har bilen blivit 90 kilo lättare, vilket lär göra gott för vägegenskaper och bränsleförbrukning. Nya X5 kommer att erbjudas med dieselmotorerna xDrive30d på 258 hk, xDrive M50d med 381 hk och bensinmotorn xDrive50i på 450 hästkrafter.

Bilen kommer göra officiell världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i höst.

ANNONS

Tävla om bensinpengar och byt bilförsäkring!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar