Kolla nya sportbilen – kan du gissa märket?

Ska representera det ”typiskt brittiska”

En ny brittisk sportbil, men ingen Aston Martin eller McLaren.

Den icke namngivna coupén visar hur återupplivade TVR:s första modell kan se ut.

Men bilen lovas representera det ”typiskt brittiska”.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

TVR ska leverera drömmar”.

Det är med de orden som det omstartade och nyfinansierade sportbilsmärket ska lyckas. Det, samt med en ny modell.

Och det är inget dåligt löfte som man avgett. Den kommande bilen ska vara ”brittisk på alla sätt samt trogen TVR:s DNA och arv”. Därtill ska det vara en klassisk tvåsitsig sportbil med V8 fram, manuell låda samt drift på bakhjulen – och den ska även ge ”otroligt mycket för pengarna”.

250 bilar beställda

Och det verkar som att folk vill tro på löftet. Redan sex veckor efter det att de avslöjade vad de hade på gång – hade de fått in beställningar på 250 bilar.

– Det är en hjärtevärmande situation vi befinner oss i. Vi är medvetna om att vi tagit deposition från kunder som inte ens sett de officiella bilderna än. Vi ser fram emot att få avslöja mer detaljer snart, och till alla våra kunder som visat oss sin tillit. Jag kan lova att den nya bilen kommer att överträffa alla förväntningar på alla sätt, sa Les Edgar, ordförande för TVR till brittiska Autocar då de visade sig att det bara tog sex veckor att sälja slut första årsproduktionen.

Detaljer kan ändras

Men nu får alltså alla de som beställt sig en bil se vad de beställt. Detta då TVR nu släppt en första bild på sin sportbil. Förvisso kastar de in en brasklapp och säger att vissa detaljer fortfarande kan ändras – men i stort är det så här bilen ser ut. Precis som TVR-modellerna Cerbera, Chimaera och Sagaris rör det sig om en bil med korta överhäng och lång motorhuv.

Exakt när vi kommer att få se den produktionsfärdiga bilen återstår att se, men troligtvis lär det bli antingen på Genévesalongen i mars – eller Parissalongen under hösten 2016.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN