Nu ska Tesla få ”Volvo-interiör”

Skandinaviskt avskalat – i en Tesla.

Det kan snart bli verklighet då amerikanska tillverkaren rekryterat Anders Bell, Volvos chef för inredning.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Tesla har hyllats för sin teknik – och Volvo för sin nya interiördesign.

Inom kort kan det vara så att att de båda kombineras, detta efter att den amerikanska elbilstillverkaren lyckats norpa inredningschefen Anders Bell från Volvo.

Det är sajten Electrek som rapporterar om rekryteringen och Bell kommer att ha samma roll på Tesla som han tidigare haft på Volvo.

Innan flytten så ledde Bell utvecklingen och implementeringen av Volvos interiörer i nya SPA-bilarna – samt de nya modeller som ska lanseras 2017-2018.

Andra chefen på kort tid

Anders Bell hade innan bytet jobbat sedan 1998 på Volvo och varit involverad i flera viktiga lösningar för tillverkaren. Det betyder att två nyckelperson hos Volvo ”deserterat”. Tidigare i december stod det klart att Volvo även tappade sin teknikchef, Peter Mertens, till Audi.

Att Tesla behöver Bell är tydligt, för trots att bilarna överlag gjort succé – är det återkommande klagomålet att interiören känns budget och inte alls så lyxig som man förväntar sig.

Fotnot: Anders Bell är ingenjör och inte designer – chefsdesigner för interiören är Robin Page som Volvo knyckte från Bentley.

Publisert:

Ämnen i artikeln