Världens starkaste bil stoppas – säljer för bra

Alla vill ha världens starkaste muskelbilar.

Dodge Challenger och Charger Hellcat är för billiga och säljer för bra.

Nu tvingas Dodge stoppa försäljningen i flera månader.

När Dodge lanserade muskelbilarna Challenger och Charger Hellcat förra året planerade man att bygga 5 000 bilar. Redan har man sålt fler än 9 000 stycken – och nu tvingas de stoppa försäljningen.

Challenger och Charger Hellcat är både ”världens starkaste och snabbaste muskelbil” och ”världens snabbaste fyradörrarsbil”. Den 6,2-liters kompressormatade motorn med 717 hästkrafter är dessutom ”världens mest kraftfulla V8-motor.”

Med ett grundpris på 59 900 dollar, motsvarande 520 000 kronor, är Challenger Hellcat dessutom hyfsat billig – vilket fått kunderna att gå man ur huse till bilhandlarna. Charger kostar ytterligare 3 000 dollar, men kommer då med fyra dörrar.

Måste komma ikapp

Redan har Dodge sålt fler än 9 000 bilar och leveranstiden är rejält lång, men nu tvingas Dodge stoppa försäljningen för att komma ikapp med leveranserna.

– På grund av oväntat hög efterfrågan av Dodge Charger och Challenger SRT Hellcats stoppar vi tillfälligt försäljningen medan vi validerar de nuvarande beställningarna i våra system, skriver företaget i ett uttalande.

Hur länge försäljningen ska ligga nere säger inte Dodge, men enligt Autonews säger källor att det kan dröja ända till augusti innan den kommer igång igen.

Redan i Sverige

Hittills har bara 2 200 bilar har hunnits levererats, cirka en i månaden till landets alla Dodge-återförsäljare. Trots att bilen inte säljs i Sverige har några exemplar redan hittat hit, vilka ligger till försäljning på Blocket. Dock med rejält mycket högre prislista än i USA: knappt en miljon kronor får man lägga ut för att åka rekordbilen i Sverige.

Publisert:

Ämnen i artikeln