Lynk & Co: Det är inte vår nya bil…

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Kinesiska sajter hävdar att detta är nya bilen – klockan 24.00 vet vi svaret

I dag presenteras nya bilmärket Lynk & Co på ett stort event i Göteborg.

På kinesiska sajter påstås bilden ovan föreställa det nya märket – något som nu dementeras av Lynk & Co.

Bilden som visas i artikeln är inte korrekt, uppger nya märket.

Volvos ägare Geely lovar att bilmärket Lynk & Co ska bli den mest uppkopplade och digitala bilen hittills. Lynk & Co samarbetar med världens största teknikföretag för att skapa en intelligent digital bil som ägarna kan dela på ett nytt sätt.

Bilen presenteras i dag i Göteborg för en liten skara inbjudna journalister, och i morgon sker världspremiären i Berlin.

Första bilderna har läckt ut

Kinesiska bilsajter uppger sig ha en bild på hur modellen ser ut – något som nu dementeras av Lynk & Co till Aftonbladet Bil. I en tidigare version av denna text uppgav vi att detta var första bilden på Lynk & Co – men bilmärket uppger nu att bilden från Kina inte är korrekt med hur bilen ser ut. Klockan 24.00 i kväll får vi svaret – då släpps de officiella bilderna på bilen.

Kina: Trecylindrig motor

Enligt kinesiska tidningar får bilen en trecylindrig motor på 1,5 liter. Utvecklingsbolaget CEVT i Göteborg har redan bekräftat att bilen delar plattform med Volvos kommande mindre modeller, en plattform kallad CMA och som är gemensamt utvecklad av Volvo och Geely med svenska ingenjörer i Göteborg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL