Följde Googles vägval - blev påkörd

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Kvinna stämmer sökjätten på 800 000 kronor

Kvinna laddade ner vägbeskrivning från Google i sin mobil.

Sedan följde hon den, hamnade på en motorled och blev påkörd.

Nu stämmer hon Google på 100 000 dollar för att företaget sprider livsfarliga instruktioner.

Foto: Thinkstock

Kvällen den 19 december förra året skulle Laura Rosenberg promenera från den ena änden av Park City i Utah till den andra. Hon laddade ner promenadinstruktioner från Google Maps i sin Blackberry och började gå.

Plötsligt ledde instruktionerna henne till en hårt trafikerad och flerfilig motorled utan trottoarer där hon också blev påkörd av en manlig fortkörare. Rosenberg skadades både psykiskt och fysiskt. Bland annat bröt hon flera ben.

Stämmer Google

Nu stämmer Rosenberg Google och den manlige bilisten för händelsen. Enligt stämningsansökan kräver Laura Rosenberg 100 000 dollar i skadestånd för sina sjukhuskostnader. Sökjätten har ännu inte kommenterat åtalet, men säger att alla användare får en varning om den föreslagna resvägen kan vara riskabel.

Fallet har blivit omskrivet i USA-medier och på teknikbloggar där Rosenberg kritiseras för att hon struntat i sin egen säkerhet och godtroget följt instruktionerna.

Kvinnans advokat hävdar att Rosenberg trodde hon kunde hitta en trottoar på andra sidan vägen. Men hon kom knappt till mittrefugen förrän hon blev påkörd.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN