Teslas Model 3 sågas i test

Teslas Model 3 sågas i test.
Teslas Model 3 sågas i test.

Teslas Model 3 har plockats i sär – och avslöjar stora brister.
Bilen anses både vara för dyr, tung och dåligt byggd, rapporterar Bloomberg.

Elbilsjätten Tesla har dragits med stora problem i tillverkningen av Model 3 som anses vara bolagets bil till folket - en lågprisbil helt enkelt.

Nu sågas bilmodellen ner till minsta skruv.

Sågas av bilexperten

Ett litet företag från Detroit plockar isär nya bilar och analyserar dom ner till minst skruv och bult. Grundaren Sandy Munro har även monterat ner en Model 3 sedan.

Till att börja med berömmer han batteriet och elektroniken men sågar allt annat på bilen. Enligt Munro är bilen dyr, tung och dåligt byggt.

– Mekaniskt sett har jag inte mycket bra att säga. Om den hade kommit ut något så när hade den golvat alla, men det gjorde dom inte, säger han i programmet ”Autoline After Hours”, enligt Bloomberg.

Teslas Model 3 väger mer än någon annan bil av samma storlek. Enligt Munro har designen och utformningen av bilen gjorts av någon som saknar erfarenhet om hur det ska göras på rätt sätt. Mer än åtta paneler har svetsas ihop som alla skapar vikt men utan att lägga till styrka, uppger Munro.

”Har förfinats sedan dess”

En talesperson för Tesla uppger för Bloomberg att bilen som Munro köpte var byggd 2017 och att modellen har förfinats sedan dess.

Tesla använder sig av programmerade robotar för att bygga sina bilar. I stället för att få en fördel har Teslas vd Elon Musk vid upprepade tillfällen dragits med långa förseningar och stora förluster.

Utmaningen nu för Tesla är hur Musk monteringsanläggning ska lyckas bygga ihop bilarna effektivt. Musk har själv erkänt att det blev för mycket automatisering.

Om man reserverar en Model 3 i dag kan man räkna med en leverans inom 12 till 18 månader.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN