Sågar Ferrari efter pinsamma missen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Ferrari
Så här öppnas dörrarna på Ferraris superbil LaFerrari

Ferrari

Först stämde han Ferrari för att han inte ”fick” köpa deras senaste.

Men efter att ha lagt vantarna på en LaFerrari och fastnat i en pinsam situation – hånar han bilen.

– Jag gillar den inte, det är helt enkelt inte en bekväm bil, säger Ferrarisamlaren Preston Henn.

För ett tag sedan uppmärksammades det att ”loppmarknadsmiljardären” och Ferrarisamlaren, Preston Henn stämt Ferrari för något som mest kan liknas vid förtal.

Han hade nekats att köpa tillverkarens senaste och superexklusiva modell LaFerrari Aperta – en förolämpning och något som kunde göra honom till ”föremål för förakt” inom samlarkretsar. Men det är inte det enda ”problemet” han har med märket.

Fick ringa polisen för hjälp

I en intervju med amerikanska Road and Track avslöjar Henn att han förvisso lagt ner förtalsåtalet, men att han tycker att Ferrari LaFerrari är en kass bil.

– Här är något som du kanske har svårt att tro, men jag köpte en LaFerrari och fick den levererad till mitt hus… och jag gillade den inte. Och jag körde iväg och kunde inte ta mig ur bilen sen. Jag fick ringa polisen för att ta mig ur. Det som hände är att jag fattade inte att dörren var så tung. När jag insett det så kunde de hjälpa mig. Efter det har jag inte haft problem, men det är helt enkelt inte en bekväm bil, säger han till tidningen.

Föredrar Honda istället

Så vilken bil gillar då miljardären om det klassiska italienska sportbilsmärket inte levererar. Jo, Acura (en del av Honda i USA). Deras nya hybridsportbil NSX är tydligen favoriten. Och tydligen är bilens dörrar mer lättmanövrerade.

– Det är den bästa jäkla bil jag någonsin haft. Den är ofattbar, säger Henn.

Fotnot: LaFerrari Aperta är cabrioletversionen av LaFerrari – och det var när Henn nekades att köpa just denna som han stämde företaget. Den ”vanliga” LaFerrarin hade han redan köpt.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL