Bilen kostar som 1 617 Volvo V90

Av: 

Felix Björklund

Ferrari

En klassisk Ferrari med otrolig stamtavla.

Brittiska Talacrest har en 250 GTO ute till försäljning – och bilen väntas bräcka alla tidigare rekord.

– Det är den heliga graalen bland klassiska bilar, säger John Collins som förmedlar bilen.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Italienska Ferrari är ett märke i en egen klass.

Trots att det finns tillverkare som stoltserar med bra mycket längre historia är det inget som är så åtrått som klassiska Ferraris.

Det har visat sig att de som köpte ett exemplar från 50- och 60-talet – har gjort en otrolig investering. Bilarna går för otroliga summor och samlare slåss om de få exemplar som finns.

Och nu är det upplagt för en riktig samlarbatalj, detta då en riktig raritet är ute till försäljning. Det rapporterar brittiska The Telegraph.

”Redan fått bud”

Det är en brittisk Ferrarispecialist som fått i uppdrag att sälja en 250 GTO från 1962. Men inte vilken bil som helst. Det är det andra GTO-exemplaret av endast 36. Därtill så har bilen en fantastisk racinghistoria med en sjätteplats på Le Mans och en andraplats på Seebring. Fram till 1969 tävlades bilen och noterades för flertalet pallplatser innan den såldes.

Men smakar det så kostar det. Bilen har ett förväntat pris på runt 45 miljoner brittiska pund – alltså över en halv miljard. Det är lite skillnad mot de 5 400 dollar som en köpare betalade för bilen 1969 .

– Jag har redan fått ett bud på bilen och vet att det finns intresse, säger John Collins på Talacrest, till The Telegraph.

Slår nytt världsrekord i pris

Om den blåa Ferrarin uppnår förväntat pris kommer det med rejäl råge vara världens dyraste bil någonsin. Marginalen ner till tvåan, en annan 250 GTO från -62 som ”bara” kostade 38 miljoner, blir nämligen över 18 miljoner dollar.
För spekulanter på bilen som nu säljs: i svenska kronor skulle det stå motsvarande 516 miljoner på prislappen – det är ungefär 11 646 prisbasbelopp eller lite drygt 1 600 nya Volvo V90:s.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din månadskostnad och samla dina lån med Lendo - ansök enkelt här.

Lendo

Publisert:

LÄS VIDARE

Köpa däck på nätet – så funkar det

ÄMNEN I ARTIKELN

Ferrari

Bilar

MER OM MIN BIL

Sålde ”sista” Ferrarin – gav bort pengarna

Oväntat: Årets mest eftersökta märke är...

Kombin som är billigast att äga