Kraschade sin Volvo – vann en ny

1 av 3
MOTOR

Ett ögonblick, Patrik Karlsson, 28, vars Volvo V70 totalförstördes i en krock med en älg. Två veckor senare vann han en splitterny bil.

Hur gick olyckan till?

– Jag hade arbetat i Oslo och efter en personalfest fick jag skjuts hem i min bil. Det var bara tre mil kvar då det small med älgen. Den slog ut alla inälvor över mig. Sedan fortsatte den över taket och ramlade ner i diket. Bilen blev bara skrot.

Hur gick det med dig?

– Jag var den enda i bilen som skadades. Jag låg på lasarettet i en vecka. Två revben gick sönder och jag punkterade en lunga. Tre kotor i nacken och ryggen skadades och jag har gått med halskrage i sex veckor.

Men sedan vände oturen?

– Ja, jag fick ett brev två veckor efter olyckan. Det var från Postkodlotteriet och det stod ”Grattis” överst. Jag trodde att jag bara hade vunnit hundra kronor så jag kollade igenom den andra posten först. Sedan visade det sig att jag hade vunnit en ny Volvo V70. Det är ganska komiskt faktiskt.

Är det ödet att du ska köra en Volvo V70?

– Ja, det verkar vara så. Men jag är bara glad att jag lever och inte sitter i rullstol, med tanke på att inget är kvar av bilen efter krocken.

Till sist, vad önskar du dig mest av allting just nu?

– Att ingen annan älg ska komma uppdundrande på bilen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar