Twilight-stjärnorna kom till Stockholm

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Felix Björklund
Ashley Green och Robert Pattinson på Grand Hotell.

På Väg fanns på plats när Twilight-stjärnorna Robert Pattinson och Ashley Green kom till Sverige för att berätta om inspelningen av nya Breaking Dawn.

I den senaste filmen har ”Edward” en Volvo S60 med R-Design.

Inför premiären av nya Twilight-filmen "Breaking Dawn" fick Sverige celebert vampyr-besök. Robert Pattinson och Ashley Green, som spelar Edward och Alice Cullen, kom till Stockholm för möta sin publik i ”Twilight Fan Event”. Många väntade en hel dag i kylan för att få se stjärnorna live i Globen. Skådespelarna var imponerade när de fick höra om de svenska fansens uthållighet.

– Det är fascinerande att veta att våra fans fortfarande är så passionerade över det vi gör, säger Ashley Green.

En uppsluppen Pattinson

Hon mötte de svenska journalisterna tillsammans med en uppsluppen Robert Pattinson. Han förklarade att vampyren Edward inte alls är så gravallvarlig som många gör gällande.

– Han skrattar väldigt diskret. I den här filmen är han väldigt avslappnad, för det är första gången som han och Bella inte har något att oroa sig för, säger Robert Pattinson.

I Breaking Dawn: Part 1 åker paret på bröllopsresa – men ödet sätter givetvis käppar i romantikens hjul. I den fjärde filmen tar man ut svängarna. Att avhandla bröllop, sex och graviditet är en känslig balansgång och Breaking Dawn har fått många puritanister er att dra efter andan.

Inspelningens höjdpunkt

Robert Pattinson konstaterar att den del av filmen som handlar om att bli pappa är ganska traumatisk. I filmen vet ingen riktigt vad det är för slags varelse som ”Bella” är gravid med – vilket grumlar Edwards pappakänslor något. Trots att förlossningsscenen blev en blodig historia så var det enligt huvudrollsinnehavaren en av inspelningens höjdpunkter.

– Att få barnet tycker jag var en av de roligaste delarna i filmen. Vi filmade med en tre veckor gammal bäbis och det var helt galet. Det är inte ofta man får uppleva en bäbis täckt i låtsasblod. Det är lite fånigt, men även om det bara var på låtsas så kändes det verkligt. Det var en riktigt trevlig upplevelse och jag skulle nästan vilja göra en film med bara bäbisar nästa gång, för det var väldigt enkelt, säger Robert Pattinson.

Spända inför sexscenen

Oron för en högre satt åldersgräns gjorde sig ofta påmind. Det gällde inte minst under inspelningen av filmens första sexscen, som enligt Pattinson var lite udda.

– Alla kände sig skräckslagna för det var cirka tjugo människor som stod och skrek ”nej, så skulle Edward inte stöta på”. Det var galet hur många människor som hade en åsikt kring det där, säger han.

Filminspelningen levererade många minnesvärda stunder för skådespelarna. Ashley Green berättar hur bröllopsscenerna väckte en märklig känsla.

– För mig var den faktiska inspelningen iskall och det var inte så kul, men förutom kylan så var det absolut vackert. Alla gjorde ett väldigt bra jobb med att få ihop det hela och göra det till en magisk, vacker upplevelse. Det kändes fantastiskt men lite märkligt. Man spelar en roll och vet att att man har som uppgift att göra det så verklighetstroget som möjligt – men när du blivit så här sammansvetsad med ensemblen så känns det konstigt att se en god vän gå ner för altargången tillsammans med en annan av dina goda vänner. Även om jag var medveten om att det är en film så blev jag påverkad på ett sätt som jag inte hade förväntat mig. Jag tror vi alla satt där och tänkte ”wow, jag förväntade mig inte att känna så här”, säger Ashley Green.

Blev gifta på riktigt  

Brudgummen kan bekräfta att bröllopet var väldigt autentiskt. Faktum är att de två huvudrollsinnehavarna kan ha ingått äktenskap med varandra på riktigt.

– Det som var märkligt var att det var en riktig präst. Så i allt väsentligt är jag och Kristen gifta – för han gjorde exakt samma saker på bröllopet. Vi är vigda – inte lagligen, men i kyrkans ögon så är vi gifta. Det är faktiskt sant, säger Robert Pattinson.

Hysterin var total under Twilight Fan Event. Publikens öronbedövande skrik avtog aldrig och stjärnorna hade svårt att uppfatta intervjuarens frågor. När skådespelarna berättade att svenskarna var de mest entusiastiska fans som de mött hittills så var taket nära att lyfta.

I de tidigare filmerna, Twilight, New Moon och Eclipse, har Edward rattat en Volvo C30 och en Volvo XC60. I Breaking Dawn del 1 och 2 har han bytt till en Volvo S60 R-Design. Modellen är biltillverkarens värsting – 329 hästkrafter ger 0-100 på 5,8 sekunder. Volvon är lackad i svart metallic (Seville Grey i filmen) med tvåfärgad R-Design-klädsel. Bilen är bland annat utrustad med soltak RTI, backkamera, en Premium Sound-ljudanläggning – samt Volvos fotgängarskydd.

Volvo

Publicerad: