Stora namn klara för Volvo Golf Champions

Publicerad:

Volvo Golf Champions lockar de bästa till Sydafrikas förnämsta golfbana – The Link i Fancourt. Nu är flera stora spelare klara för finalen 19-22 januari.

De får dela banan med golfamatörer från 25 länder i Volvo World Golf Challenge.

Volvo Golf Champions utlovar det mest prominenta startfält som Europatouren någonsin samlat på afrikansk mark. Nu är flera stora namn klara för finalen på The Link i Fancourt. Titelförsvararen Paul Casey utmanas av Charl Schwartzel – Master Champion 2011, tvåfaldiga Major-vinnaren Retief Goosen och trefaldige vinnaren av Europatouren 2011 – Thomas Björn. Sydafrikanerna kan sätta sitt hopp till den lokale hjälten Louis Oosthuizen. Tillsammans kommer de jaga en prispott på cirka 18 miljoner kronor, där vinnaren tar hem drygt tre miljoner kronor.

Spelar med amatörerna

Tävlingen är öppen för spelare som vunnit ett internationellt event under föregående års Europatour, samt spelare med mer än tio Europatour-vinster under sitt bälte. I Sydafrika kommer proffsen att spela med amatörer från drygt 25 länder, i världsfinalen av Volvo World Golf Challenge. "Playing With the Pro's" innebär att de spelar sida vid sida med proffsen i deras riktiga tävling.

Vinnande proffset gillar konceptet

Efter att ha spelat med amatörerna berättar förre vinnaren Paul Casey att han verkligen ser fram emot tävlingen i Sydafrika.

– Jag hade verkligen roligt på Volvo Golf Champions i januari. Jag gillade det tillagda formatet där Darren Clarke och jag blev sammanparade med en av Volvos kunder, den engelske amatören Kevin Aherne, under en dag. Och efter en av de roligaste och mest avslappnade rundorna så vann vi Volvo Golf Champions Amateur Pro Team Competition. Darren och jag vann varsin Volvo S60 – och viktigast av allt – jag avslutade veckan som tävlingens vinnare, säger Paul Casey.

En dröm för svenska amatörer

Jennie Jönsson från Örkelljunga GK är en av de svenska finalisterna.

– Det är en dröm att få komma till Sydafrika och att få träffa proffsen. Vi kommer inte fatta det här förens vi är där nere, säger Jennie Jönsson.

Bygg din egen Volvo på några minuter.

Volvo

Publicerad: