Publicerad:
Uppdaterad:

Bildextra: Lexus nya värsting presenterad

Publicerad:
Uppdaterad:

Bygger på ny plattform och ”flytande” glastak som standard

1 av 7

Här är Lexus nya premiumkupé och värsting LC 500.

Den bygger på nya plattformen GA-L och har 473 hästkrafter i en 5-liters V8:a.

I standardutförandet får man bland annat ett ”flytande glastak”.

Den stora bilmässan i Detroit är i full gång under veckan. Och det är inte bara Volvo som vill synas i strålkastarljuset med sin nya S90.

Även Toyota och Lexus är på plats. Nu har den nya premiumkupén LC 500 haft världspremiär.

Den 2+2-sitsiga kupén är en enligt Lexus en ”flaggskeppsmodell” och ska ”ge en fingervisning om inriktningen för Lexus kommande modeller”.

Spinner vidare på konceptbilen

För fyra år sedan visades konceptbilen LF-LC upp, och det är på den som Lexus spinner vidare på i form av den tydliga kupéformen, proportionerna med lång hjulbas och korta överhäng fram och bak samt den breda hållningen, skriver de i ett pressmeddelande.

Som standard får man med ett glastak som ser ut att ”flyta fritt”, men för den som vill så kan man beställa bilen med kolfibertak.

5-liters V8:a

LC 500 bygger även på den helt nya plattformen GA-L, som enligt Lexus ska bilda basen för de kommande bakhjulsdrivna modellerna.

Vad får man då under huven?

Det handlr om en 5,0-liters V8 sugmotor med 473 hästkrafter och ett vridmoment på 527 Nm. Som växellåda finns en nyutvecklad 10-växlad automatlåda som ska växla lika snabbt som en konventionell dubbelkopplingslåda. Accelerationen 0-100 km/h är mindre än 4,5 sekunder.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Aftonbladet Bil

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL