Nya Renault Alpine avslöjad på Le Mans

Här är Renaults Alpine Celebration.

Sportbilen avslöjades på La Sarthe strax före Le Mans skulle börja.

Modellen beräknas att lanseras år 2016.

Renault har under en längre tid förberett att återuppliva det klassiska bilmärket Alpine.

Nu passar man på att visa upp en ny sportbil i och med att Alpine detta år firar sin 60-årsdag.

I helgen fick vi se Alpine Celebration, en första glimt av produktionsmodellen som beräknas att lanseras år 2016.

”Nå ut till en bredare publik”

Det är nu hela tjugo år sedan franska sportbilsmärket Alpine slumrade in. Men snart kommer det att vara tillbaka. I år firar man att det är 60 år sedan grundandet, vilket man såklart hylla genom att visa upp en bil. Och sett till utformningen ser det lite ut att vara ett franskt svar på Audi TT eller Porsche Cayman

– Vi planerade Alpina Celebration som kronan av ”sextio år” av Alpine motorsport. Men vi ville gå ännu längre genom att nå ut till en mycket bredare publik, säger Alpines designchef Antony Villain till Autocar.

Hemligt kring tekniska detaljer

I ett pressmeddelande berättar Alpine om sin långa historia samt hur mycket racingkänsla bilmärket ”besitter”. Särskilt mycket om dem tekniska detaljerna får vi dock inte veta.

Förvisso är bilen som visats upp nu bara en konceptbil, men det hade varit roligt att få en antydan om vad som kommer att ta plats under motorhuven.

På utsidan ser vi att bilen har hämtat sin stilistiska inspiration från märkets lysande förflutna. Vi hittar massvis av detaljerade retrodetaljer i stil med den legendariska Alpine A110.

Offentliggörs denna månad

Märkets sägs återvända till sportbilmarknaden inom en snar framtid.

Alpina Celebration konceptetbil förväntas presnteras på Goodwood Festival of Speed senare denna månad.

Produktionsversionen av bilen väntas säljas för runt 50 000 euro, ungefär 460 000 svenska kronor, vilket ungefär är som en Alfa Romeo 4C, rapporterar Autocar. 

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN