Första bilderna på nya Peugeot 3008

1 av 10
MOTOR

Rymligare, lättare och med tydlig ”suv-karaktär”.

Peugeot har trendspanat och med nya 3008 har de riktat in siktet mot ”crossoverkakan”.

Premiär blir det på Parissalongen i september.

En kompakt och tuff crossover med mer säkerhetsteknik och packutrymme.

I höst kommer Peugeots nya 3008, en bil som är ett rejält kliv bort från tidigare generation. Där nuvarande bilen mest har varit någon form av ”multifunktionsbil” med lite högre markfrigång – så är det här en tydlig suv.

Den nya fransosen bygger på PSA-koncernens modulära plattform EMP2, något som enligt Peugeot innebär att man kunnat skala bort 100 kilo jämfört med tidigare generation trots att bilen vuxit en del. Och bilen har även hissats rejält och nu är markfrigången 22 centimeter.

Nytt är även att man bilen får den senaste versionen av tillverkarens i-Cockpit. Det innebär att man likt många rivaler bytt ut den traditionella instrumenteringen mot digitala motsvarigheter. Därtill så sitter det en pekskärm i mitten av bilen som går att konfigurera enligt tycke och smak.

Släpps i höst

När det gäller säkerhet så ska nya 3008 ha saker som filhållningsassistent, automatiskt helljus, dödavinkelvarnare, parkeringsassistent samt adaptiv farthållare med Stop-funktion.

Under huven lär det erbjudas ungefär samma alternativ som i 308:an.

För de som är intresserad av lastmöjligheterna så ska det gå att få in upp till tre meter långa brädor om man packar ihop passagerarsätet och när man fäller baksätet så blir utrymmet bak helt plant.

Och som nästan är brukligt i dag, bakluckan är motoriserad vilket gör att man kan öppna den genom att vifta med foten under stötfångaren bak.

Bilen ska som sagt premiärvisas i höst och försäljningen drar igång strax därefter.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Peugeot

Bilar