Prisat: Tio bilarna – med bäst insida

Volvo XC90 prisas för sin interiör

Man brukar säga att det är ”insidan som räknas”

Om det gäller för bilar – är det de här modellerna du ska kolla in.

Nu har nämligen bilarna med bästa interiören korats, och Volvo är en av de som prisas.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Ovan nämnda ordstäv kanske blir lite felaktigt när det appliceras på bilar. Dock är det ett faktum att de flesta bilförare spenderar det mesta av sin ”biltid” – i kupén.

Därför utser Wards Auto årligen de bästa interiörerna. Varje år lyfts ”inmäten” som på ett eller annat sätt höjer nivån för märket eller för sitt segment.

Många lyxbilar på listan

I år stod valet mellan 47 olika fordon som hade en markant förbättrad eller ny interiör. Urvalskriterierna var design, materialval, ergonomi, säkerhet, komfort, ”värde”, kvalitetsutförande samt användarvänlighet.

Så vilka bilar har den bästa interiören?

Modellerna var en härlig blandning, men det var en klar övervikt av lyxigare bilar. Enda budgetbilen som kvalade in var Honda Civic.

XC90 sticker ut

Volvo kan återigen slå sig för bröstet då nya XC90 var en av vinnarna.

”XC90:s interiör är utan tvekan det mest dramatiska design-uttrycket i årets tävling. Från den diagonala ådringen i träinläggen och Orrefors-kristall växelväljaren till den användarvänliga pekskärmen och kromdetaljerna, XC90:s kupé är en hyllning till allt som är svenskt”, skriver Wards som motivation.

– Interiören i nya XC90 sätter en ny standard för segmentet, om inte för hela industrin, säger Robin Page, chef för interiördesign på Volvo.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln