BMW släpper ny superlyx-modell

MOTOR

Specialversion som går att få med diamanter

1 av 10

Sugen på BMW:s senaste lyxlimpa, men tycker att en förlängd 7-serie är alldeles för pöbelaktig. Då ska du spana in den nya modell-linjen ”solitaire”, som går att få med diamanter.

Men det gäller att vara snabb värstingversionen ”Master Class Edition” ska bara byggas i ett exemplar.

När det kommer till de riktigt pyntade lyxbilarna är det Mercedes-Maybach, Bentley och Rolls-Royce som gäller.  Och nu finns det även ett specialanpassat BMW-alternativ för de som har ett par miljoner över på fickan.

För i multimiljonärernas värd är en vanlig 7-serie à 1,5 miljon en allt för alldaglig bil för att räknas.

Men nu har BMW introducerat två specialutgåvor av sin nya bil: ”Solitaire” och ”Master Class Edition”.

”Svart guld” och ”ensamt vit”

Det är BMW M-divisionens ”Individual Manufactury” som är de som utvecklat de båda specialmodellerna varav Solitaire ska byggas i sex exemplar och Master Class endast i ett enda.

De båda bilarna kommer att ha de exklusiva exteriörfärgerna ”Metallic Solitaire White” respektive ”Metallic Black Gold”, där man bland annat har bakat in små glasskärvor för att få en extra djup glans. Vill man dock ha sin specialare i annan färg – så lär dock det inte vara något mer än en kostnadsfråga.

Därtill är bilen utrustad med, för de som inte inser att det är en superexklusiv bil på lacken,  en liten plakett på C-stolpen där det står ”Solitaire”.

Bil med ”extra allt”

Som standard är det i stort sett hela tillvalslistan från 750Li ikryssad, och så självklart lite mer än så. Unikt är att lädret i sätena som är ett speciellt Merino-läder, golvmattorna är i lammskinn och trimdetaljerna är pianolackade i svart. Och det finns även extra lull-lull, köpare kan få diamanter infästa i instrumentbrädan och dörrpanelerna...

Grunden till bilen är som ovan nämnt den förlängda versionen av 7-serien.

Under huven sitter det en V8 god för 450 hästkrafter – tillräckligt för att få lyxkryssaren att accelerera 0-100 km/h på 4,7 sekunder och skena iväg mot solnedgången i hastigheter upp till 250 km/h.

Och priset? BMW har officiellt inte presenterat någon prislapp, men räkna med att det är ett rejält påslag på ”standardbilen”.  

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

BMW

Bilar