Ferror, lyxjeepar och en A3

Dags för ännu ett stort mästerskap i fotboll – och tätt efter Ronaldinhos jongleringar, Rooneys skada och Zlatans form hamnar stjärnornas bilar i fokus.

Det är likadant varje gång. Trots att det ibland bara är årsmodellerna som varierar är det tydligt att någonting måste mätas när män träffas.

Att spelarnas status ska märkas också i P-rutan fick Milans nyförvärv Jesper Blomqvist erfara när han parkerade sin Fiat Punto vid Milanellos träningsanläggning. Några visdomsord och en klapp på axeln från Milans erfarna män och vips var Punton förvandlad till en Jaguar XK8.

I fotbollens finrum trängs lyxsportbilar, allra helst av märket Ferrari, med de mest påkostade stadsjeeparna. Allt annat anses B...som i b-laget.

I dag har Sportbladets Stefan Holm tittat in i fotbollsstjärnornas garage. Stefan, som själv höll på att köpa Andreas Anderssons Ford Cougar för några år sedan, gör några intressanta noteringar:

Som att världens bästa fotbollsspelare kör världens brackigaste bil, att David Beckham fortfarande har en bil för varje veckodag och att Kim Källström fortfarande cyklar (!) till träningen.

Du hittar Bils egen VM-uppladdning på sidorna 26–29.

Och vi hänger på sporttemat med ett trippeltest: En sportbil för varje smak och för varje plånbok. Mysiga Mazda Miata, Beautiful Brera från Alfa Romeo och Porsches minsting Cayman S. Plusregn utlovas av våra sportbilsvänner.

Det är lätt att drömma sig bort och tappa fotfästet när man får ett par dagar med några riktigt sköna sportkärror. Bra humörhöjare är det onekligen.

Tillbaka i vardagen har vi ändå tänkt på dig, vanlig dödlig, med intresse för bilar. Vill du också köra bil som en VM-stjärna? Titta då på vår begrapport om golfklassaren Audi A3.

En riktigt fin bil.

Fråga bara svenska anfallsessen Markus Rosenberg och Johan Elmander.

Sture Bjarnelind, Redaktör

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN