Ny lyxig Rolls-Royce – världens tystaste bil

Av: Kristofer Gustafsson

Publicerad:
1 av 3 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Rolls-Royce Phantom

Åttonde generationen av Rolls-Royce är född.

Rolls-Royce Phantom - som också ska vara världens tystaste bil.

Phantomen hade lyxig och uppmärksammad världspremiär i London.

Rolls-Royce Phantom, heter den senaste modellen av den klassiska lyxbilen. Rolls-Royce har tagit fram en helt ny modell med ny motor och ny bottenplatta som har ökad vridstyvhet och lägre vikt. En plattform kallad "Architechture of Luxury" som ska användas i alla framtida modeller.

563 hästar

Enligt tillverkaren är nya Phantom tio procent tystare än tidigare. Världens tystaste bil hävdar marknadsföringen och berättar att man använt akustiskt högabsorberande material och 130 kg ljudisolering.

Glasrutorna är dubbla och 6 millimeter tjocka. Under motorhuven hittar vi en ny motor – en 6,75 liters V12 med dubbelturbo som kan generera 563 hästkrafter. Åttaväxlad.

Rolls-Royce Phantom är, enligt fabrikanten, den mest tekniskt avancerade modellen någonsin med en 360-graders-kamera, mörker- och värmekamera. Hår finns också ett system som varnar för korsande trafik och fotgängare.

Picknickbord

I baksätet finns kylskåp och champagneglas. Dolda picknickbord och TV-skärmar för passagerarna i baksätet ingår. Dörrarna är eldrivna.

Utvändigt noterar vi att grillen, gjord av handploerat rostfritt stål, är högre än tidigare Strålkastarna har med laserteknik 600 meters räckvidd.

Någon prisuppgift föreligger inte – ännu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN