Volvo S60 Polestar, Porsche Panamera & BMW 535i

Kan man ta tjänstebilen till Ringen? Och hur roligt är det bland alla Porsche 911, BMW M3, Ferrari och toktrimmade Renault Mégane och Mini? Och har en miljöbil på den legendariska banan att göra?

Vi väljer noga bland typiska tjänstebilar, gärna hybrider och stannade på en Volvo, en BMW och – tja nöden har ingen lag – en Porsche med elektrisk hjälpmotor.

Volvo, Sveriges vanligaste bil och den överlägset vanligaste tjänstebilen. S- och V60-modellen är nya favoriten efter V70, som ju inte rubbats från sin förstaplats. Men, ok, vi tar inte den foträta Drive-versionen med sin 115-hästars diesel utan T6 Polestar som förutom den Polestar-trimmade raka sexan har Volvos uppstyvade R-designchassi.

Och vår BMW 5-serie är inte heller den allra vanligaste tjänstemodellen, utan 535i M Sport.

Porsche med miljöstatus, då får vi välja bort de tvåsitsiga bilarna och gå direkt på landsvägsloket Panamera för här finns en version med både V6-motor och elmotor. En hybrid framtagen mest för Kalifornien där hybrider har ännu grönare status än i Sverige.

Tre bilar som vid en första anblick inte har mer gemensamt än sexcylindriga bensinmotorer, fyra dörrar och gott om plats för fyra personer.

MER OM MIN BIL