Ultralyx eller usel smak – avgör själv

Vill du sticka ut, men anser att Ferrari och Bugatti är dussinbilar?

Då kanske Scaldersi är något att spana in.

Deras Emperor I är för dem som tycker att en fullutrustad Maybach Merca är för alldaglig?

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

När det kommer till extrem extrautrustning och rejäl pimpning har Mansory länge varit i toppskicktet. Men här är en bubblare som inte ligger långt efter.

Dags att välkomna Scaldersi och skapelsen Emperor I – en lätt uppgraderad version av Mercedes-Maybach S600.

Bilen sticker ut

Och till skillnad från Mercedes försiktiga designers, har Scaldersi slagit på stort. Emperor I är en kejsare i helt nya, och väldigt vräkiga kläder. Till att börja med har man begåvat bilen med ett nytt bodykit och en rejält ”gapig” grill.

Istället för kromdetaljer är det rött guld som gäller, självklart 24 karat. Interiören kan fås klädd i 24 olika sorters djurskinn och kan färgas i 28 olika toner. Som kontrast till detta går det att få interiördekor i 78 olika sorters trä och slutligen är det 16 olika exteriörfärger som gäller. Helt klart tillräckligt för att även Emperor-köparen inte ska befinna sig i den pinsamma situationen att möta någon med en exakt likadan bil.

Rejält med hästkrafter

Därtill kan man få specialetsade champagneglas, matchande bagage eller till och med en ”Emperor Rolex” – om man nu vill ha än mer av det goda från Scaldersi.

Under den veckade huven vilar en Brabus-version av den 6,3-liters V12 som normalt sitter i en S65 AMG. Det innebär att den glade Emperor-ägaren (eller hens chaufför) har nära 900 hästkrafter att förmedla till hjulen. Detta är tillräckligt för att få rejäl fart på de 2,3 ton bilen väger. Enligt Scaldersi ska 0-100 km/h vara en historia avklarad på 3,7 sekunder.

Får ännu lyxigare efterföljare

Men smakar det så kostar det. Ett av de endast tio planerade exemplaren av kejsaren går loss på motsvarande tolv miljoner kronor – vilket är mer än sex gånger priset för en vanlig Maybach-Merca.

För de som inte tycker att en fyrdörrarsbil är så chic, eller som inte hinner ringa in sin order tillräckligt snabbt, kommer det dock fler bilar från Scaldersi.

Efterföljaren Emperor II blir en pimpad version av Mercedes-AMG S65 Coupe, Emperor III en upphottad Bentley Bentayga, Emperor IV en Mercedes-AMG G65 och slutligen så ska man även få till en Emperor V som då ska vara en extra-allt modell av Bugattis Chiron.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN