Sålde ”sista” Ferrarin – gav bort pengarna

Den 500:e bilen av LaFerrari såldes för rekordsumma på auktion.
Den 500:e bilen av LaFerrari såldes för rekordsumma på auktion.

I helgen såldes det sista, 500:e, exemplaret av LaFerrari.

Prislappen hamnade på motsvarande 64 miljoner kronor.

Men säljaren var inte intresserad av pengarna – hela köpesumman skänktes bort.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Även för multimiljonärer är en LaFerrari en riktig statussymbol.

För även om du har en miljard på banken – är det inte säkert att du kvalificerar dig som köpare. Ett faktum som bara gjort bilen än mer eftertraktad.

Och nu har alltså den absolut sista produktionsbilen sålts på auktion för otroliga sju miljoner dollar. En prislapp som motsvarar 64 miljoner kronor och som tydligen gör LaFerrari Nr:500 till den dyraste bilen producerad det här milleniet.

Ska hjälpa jordbävningsdrabbade

Pengarna som inbringades kommer dock inte läggas i någon pengabinge – nej, hela summan kommer används till välgörenhet. Närmare bestämt för att hjälpa till med rekonstruktionen av den jordbävningsdrabbade delen av Italien.

Den sista LaFerrarin är självklart Ferrari-röd, därtill har den två vita linjer samt en liten italiensk flagga på motorhuven. Utöver det så ska bilen ha en unik interiör samt en speciell plakett.

För alla som inte vet vad som är så speciellt med en LaFerrari.

Modellen är den första hybriden Ferrari byggt. Den 6,5-liter stora V12 har lite extrahjälp av en elmotor och tillsammans uppbringar de en maxeffekt på 950 hästkrafter och 900 Nm i vridmoment. Detta gör att bilen klarar av resan 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0-200 km/h på 6,9 sekunder och för den som envisas med att trycka på gaspedalen så ska man nå 350 km/h.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN