Här kommer alla bilarna på en och samma gång

BILDEXTRA: Gessles Ferrarisamling värd 25 miljoner

Gyllene Tider – i alla fall om du är Ferrarihandlare och har Per Gessle som kund.

Motorista kan berätta att popikonen äger sex exklusiva Ferraribilar.

Samlingen är värd cirka 25 miljoner kronor.

Per Gessle, 55, är känd som en sann bilentusiast och nyligen utökade han sitt garage med en av de exklusivaste bilar som går att köpa på den svenska marknaden.

Popfenomenet köpte på sensommaren en Ferrari LaFerrari, en hybridsportbil med över 900 hästkrafter och en prislapp på tolv miljoner. Bilen fotograferades på Tylösand med Gessles personliga registreringsplåt ”Lalala”. Bilen görs bara i 499 exemplar och bland de andra känd ägarna finns Samuel Eto'o och Cristiano Ronaldo.

Värd tre miljoner

Men Motorista kan berätta att Per Gessles Ferrariinnehav inte stannar där. Han äger ytterligare fem exklusiva Ferraribilar:

Ferrari F430 Scuderia

Ferrari 599 GTB

Ferrari Dino 246

Ferrari 458 Italia

Ferrari 550 Barchetta

Samlingen är värd cirka 25 miljoner kronor. Bara den klassiska Ferrari Dinon kostar mellan två och tre miljoner kronor beroende på skicket. Gessles exemplar har endast gått 2 600 mil sedan 1971 och torde vara värd minst tre miljoner kronor på en superbilsauktion.

Samma bil som Persbrandt

Ett ett annat nyligt tillskott i Ferrarisamlingen är Gessles Ferrari 458 Italia, samma modell som Mikael Persbrandt nyligen köpte. Gessle fick sin svarta 458 levererad mitt under pågående Gyllene Tider-turné förra året.

Med sex Ferraribilar i garaget kan det vara svårt att hinna köra bilarna. Gessles Ferrari 599 GTB som levererades i slutet av 2010 hade bara gått 190 mil när den besiktigades i april i år.

Men när det ska åkas riktigt ståndsmässigt får Ferraribilarna stå. Då kan Per Gessle plocka ur sin Rolls Royce Phantom ur garaget, den är hans absoluta favorit att åka i:

– Jag åkte en stund i en Rolls Royce Phantom och det var en sanslös tripp. En skön bil att åka till Konsum i, har han tidigare sagt i en chatt på Aftonbladet.

Publisert: