Skräckfärd – får världen att rasa

avJonas Blomquist, Minimedia

Här fångas vansinnesfärden på film

1 av 3 | Foto: Youtube.com

Han kör blint med vindrutan full av snö – mitt på motorvägen.

Klippet på mannen som utsätter sina medtrafikanter för livsfara sprider sig på nätet.

Nu rasar världen mot brittens skräckfärd.

Trafiken flyter på som vanligt på motorvägen över Barton Bridge i Matchester, England. Då kommer plötsligt en Renault och sätter skräck i alla medtrafikanter. Anledningen: Personen körde i 120 km/h med vindrutan full av snö och hade knappast en chans att se någonting. Bilarna bredvid försökte blinka för att få fartdåren att stanna – utan framgång.

”Följde mig ett bra tag”

Vittnen som fångade händelsen på bild berättar för tidningen Daily Mail att de chockades när de såg vad som hände.

– Jag tänkte bara; hur kör han egentligen? Bilen följde mig ett bra tag, videon är tre minuter lång men färden pågick bra mycket längre, säger mannen som fångade vansinnesfärden på video till Daily Mail.

”Utsätter andra för fara”

Klippet, som via Youtube och Daily Mail, har fått stor spridning i hela världen har väckt stor ilska bland läsare och tittare. Polis i Manchester kommer nu analysera filmen och undersöka vilket brott personen har begått. I Sverige skulle han straffas med böter på upp till 1 500 kronor, för bristfälligt fastsatt last.

– Jag kör ofta på motorvägar och när jag ser sådana här idioter känner jag verkligen att personen som utsätter andra för sådan här fara borde få veta att deras beteende är farligt, säger vittnet.