Texaskille vann kraschad Volvo

MOTOR

Volvo vände fiasko till succé med pr-kupp

Foto: Pressen var samlad när Volvo skulle ha uppvisning av sitt senaste säkerhetssystem. Men det gick inte som det skulle – i stället för att bromsa körde bilen rakt in i lastbilen framför. Nu har grillen från den krockade bilen lottats ut till en kille i Texas.

När Volvo PV kraschade en bil som inte skulle krascha, inför världspressen i Göteborg, så syntes en skammens rodnad hos de Volvoansvariga.

Men en kille i Texas blev riktigt, riktigt glad.

Mannen från Texas vann grillen från den krockade bilen genom att skicka in en bild på en alldeles hel och trevlig Volvo, till Volvo PV. Texasmannen var en av 30 000 som skickat in sitt bidrag via Facebook, säger Volvo PV:s informationschef Olle Axelson till TT.

– Folk var som galna, säger Axelson, nöjd med responsen.

Uppdaterar mjukvara

När det gäller den tristare sidan av kraschen, den med säkerhetssystemet som inte fungerade, har Volvo nu utrett ytterligare och kommit fram till ungefär samma resultat som tidigare. Det vill säga att den dåliga batterispänningen den här gången påverkade mjukvaran till den enhet som styr den automatiska inbromsningen.

Det systemet har funnits i fem-sex år, men här, på en S60, handlade det om en tidig förseriebil och nu ska mjukvaran uppdateras. Än har de bilar som ska nå konsumenterna inte börjat produceras.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar